Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We leren de klanten inmiddels echt kennen"

Veelzijdigheid Natuurwinkel-assortiment verbaast Etten-Leur

Tholen - Natuurwinkel Etten-Leur opende op donderdag 24 juli voor het eerst haar deuren. Ondernemer Janneke Dekker is helemaal op haar plek: "Het bevalt erg goed. Als ik vrij ben kan ik eigenlijk niet wachten om weer terug de winkel in te kunnen gaan." De locatie lijkt een schot in de roos. "We zitten aan een doorgaande straat en beschikken over een goede parkeergelegenheid." Klanten verbazen zich volgens Janneke over de veelzijdigheid van het assortiment. "Veel klanten staan versteld van wat er allemaal verkrijgbaar is in onze winkel, dat is erg positief. Leuk is ook dat we de mensen inmiddels echt leren kennen."
 

De ingang van de winkel.

Janneke geeft aan dat het een logische stap was om een winkel te gaan runnen. "Mijn ouders zijn ondernemers, dus ik wist vooraf al goed wat er bij komt kijken. Ik ben van jongs af aan altijd al met voeding bezig geweest. En mijn schoonouders zijn van oudsher echte bio-consumenten. Ik haalde te weinig voldoening uit mijn marketingbaan en besloot goed na te gaan denken wat ik wilde. Omdat ik vroeger met veel plezier in een buurtsuper gewerkt heb, kwam ik al snel op het idee om een natuurvoedingswinkel te gaan runnen. Na deze beslissing heeft het nog drie jaar geduurd voordat ik mijn eigen winkel kon openen."
 

Janneke Dekker.

Ze heeft bewust voor een franchiseformule gekozen. Wel was het nog de vraag welke. "Ik heb verschillende winkels van diverse formules bekeken en kwam uiteindelijk uit bij de Natuurwinkel. Ik heb bewust gekozen voor het lieveheersbeestje als symbool voor mijn winkel. Respectvol met de natuur omgaan is voor mij de basis van het leven, omdat lieveheersbeestjes ook beschermers zijn van de natuur, passen deze goed bij mijn winkel."
 

Op deze foto is duidelijk het symbool van de winkel te zien, het lieveheersbeestje. Rechts een groot krijtbord in de speelhoek voor kinderen.

Toen het juiste pand gevonden was, is er drie weken lang intensief verbouwd. "Het was een kinderkledingwinkel. Er is onder meer een andere vloer in gelegd en we hebben het pand achter de winkel er bij getrokken, daarin zit nu ons magazijn. Dankzij deze extra ruimte, is de winkel nu heel open." Ter voorbereiding op het runnen van haar eigen winkel heeft Janneke bij de Natuurwinkel in Amersfoort gewerkt. "Dat was erg leerzaam, hierdoor leerde ik de producten en de formule alvast kennen."
 


De winkel zal vanaf mei op dinsdag tot en met zaterdag overigens een half uurtje later openen. "Ik ga de openingstijd van 8:30 uur naar 9:00 uur verschuiven."


Links het wijnaanbod en rechts een overzichtsfoto vanaf de kassa.


In het midden van de winkel is een zithoek gecreƫerd.


De koelingen met zuivel zijn achterin de winkel te vinden.


De geit neemt een kijkje op de kaasafdeling.


Ruime broodafdeling.


De verzorgingsproducten.

Voor meer informatie:
 
Janneke Dekker
Natuurwinkel Etten-Leur
Bisschopsmolenstraat 10
4876 AN Etten-Leur
076 5040599
[email protected]
www.natuurwinkel.nl