De biologische friet van de Frietwinkel is in de AD Friettest 2015 bekroond met het eindcijfer 10. Daarmee is de Frietwinkel verkozen tot winnaar. De Frietwinkel heeft als enige van de 144 bezochte adressen een 10 gekregen. Ondernemers Roderick Heijning en Siem van Bruggen openden de Frietwinkel in augustus vorig jaar (lees hier het Biojournaal-artikel daarover). Op de website staat de volgende reactie:
"Het begon met het bakken van verse frieten vanuit onze Frietfiets; iedere vrijdag stonden we op de biologische markt in Utrecht en wekelijks kwamen er weer enthousiaste klanten terug! De smaak van verse frieten, het biologische en eerlijke karakter, de gezelligheid aan de fiets waren redenen voor nog een portie. Met de fiets serveren we op feestjes, bruiloften, festivals en meer, check www.frietfiets.nl voor alle informatie hierover."
Linksboven Siem en Roderick op de dag van de opening. Foto's: Max Jansen Photography
"Nu, sinds half augustus 2014, is onze Frietwinkel open. De eerste biologische Frietwinkel van Utrecht! We huisvesten in een prachtig pand, voorheen een oude slagerij waarvan we de tegels in ere hebben hersteld. Zeven dagen in de week bakken wij hier de lekkerste verse frieten van biologische aardappelen met heel veel plezier. En op 24 april zijn wij verkozen tot winnaar van de AD Friettest 2015."
Klik hier voor een uitgebreid interview in het AD.
Voor meer informatie: www.frietwinkel.nl

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"