Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Bolster maakt van de tuin een restaurant

"Als producent en veredelaar van biologische zaden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de landelijke zaaidag voor Bijen en Vlinders", vertelt Frank Vosselman van De Bolster. Door bloemen te zaaien die bij uitstek geschikt zijn voor insecten, wordt de tuin niet alleen mooi maar ook een restaurant. Een plek waar Bijen en Vlinders kunnen smullen en op hun beurt weer andere dieren aantrekken.

Tijdens de internationale dag van de aarde, op 22 april, is het ook de landelijke zaaidag voor Bijen en Vlinders. Deze dag wordt al een aantal jaar gepromoot door imker Pim Lemmers. Tijdens de voorgaande edities werd opgeroepen om onbewerkte stukjes grond en braakliggende terreinen met bloemenmengsels in te zaaien die Bijen en Vlinders aantrokken. Behalve dat hiermee de dieren werden geholpen konden de deelnemers hun eigen woonomgeving verfraaien en een meer natuurlijke uitstraling geven.Dit jaar staan er ook diverse activiteiten op de agenda en wederom is Pim Lemmers hierbij betrokken. Ook het programma Vroege Vogels en radio-dj Giel Beelen zullen zich inzetten voor het behoud van Bijen en Vlinders.

"Omdat duurzaamheid ons in de genen zit, hebben wij als De Bolster onze medewerking toegezegd", aldus Frank (mede-eigenaar van De Bolster). "Zo zullen wij in de (social) media aandacht besteden aan dit initiatief, onze volgers en klanten oproepen om deel te nemen aan deze dag en natuurlijk hebben wij diverse bloemenmengsels in ons assortiment die een hoge aantrekkingskracht hebben op deze dieren."

Het bloemenzaad Tübingermengsel zal gepromoot worden en tot 27 april met korting worden verkocht. Dit biologische mengsel kan worden gezaaid in de tuin of akkerrand en is een eenjarig mengsel. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse en cultuurplanten zoals phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem enz. Dit bloemenveld, dat tot juni gezaaid kan worden, is een lust voor het oog en een lekkernij voor Bij en Vlinder.

"Het belang van het behoud van de Bij en Vlinder is zo groot, dat wij onze schouders er onder zetten. Doe jij met ons mee?"

Klik hier voor meer informatie en de blog.
Publicatiedatum: