Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Garanderen dat afwijkende producten in feed verwerkt worden"

OFFSPEX: de directe verbinding tussen de food- en feedindustrie

De eisen voor menselijke consumptie worden strenger. Daarom verdwijnen er steeds meer producten van de food- naar de feedindustrie. Ook kiezen veel foodproducenten ervoor om hun afwijkende producten af te zetten in de vergisting, om er zo zeker van te zijn dat het product op een verantwoorde wijze wordt verwerkt.
 
"Door weinig transparantie en verschillende schandalen in de feedindustrie is er terecht angst ontstaan bij foodproducenten voor onder andere imagoschade. Deze ontwikkelingen intrigeren ons al een tijd. Het gebrek aan vertrouwen in de feedindustrie vraagt om een nieuw businessmodel. Zo is OFFSPEX geboren. OFFSPEX verbindt de food- en feedindustrie rechtstreeks met elkaar. We zorgen voor transparantie en bedienen de belangen van beide industrie├źn optimaal. Als onafhankelijke, neutrale partij", vertelt Henry Jonker van OFFSPEX.

OFFSPEX ondersteunt foodproducenten eerst middels advies, om hun producten het meest optimaal en veilig te verwaarden. Wanneer dit in kaart is gebracht voor de producent, wordt het product op het online platform www.offspex.com gedeeld. Dit platform bestaat uitsluitend uit gecertificeerde eindverwerkers in de feedindustrie. Zij hebben de mogelijkheid om aangeboden producten te kopen, met als vereiste dat het wordt gebruikt voor eigen productie.
 
"We zijn een directe verbinding tussen de food- en de feedindustrie en zorgen zo voor meer transparantie op het gebied van productorigine, prijs en eindbestemming. Met dit verwaardingsmodel genereren we betere kwaliteit en geven we de feedindustrie de kans het vertrouwen terug te winnen."
 
OFFSPEX is er ook voor de biologische ondernemers: "We bedienden de belangen van de biologisch sector door afwijkende producten optimaal te verwaarden richting de feed industrie. Zoals de biologische sector het gewend is gebeurt dit op een transparante manier, zodat voedselveiligheid de hoogste prioriteit behoudt. Door gebruik te maken van OFFSPEX kan de producent zich focussen op zijn core business."

Onlangs heeft OFFSPEX bijvoorbeeld namens een producent biologische cacao verwaard richting de feed. "Deze partij was afgekeurd voor menselijke consumptie, door OFFSPEX te gebruiken krijgt men de garantie dat de partij verwerkt wordt in de feed en krijgen ze meer voor hun product dan door het naar de vergisting te brengen."

Voor meer informatie: henry@offspex.com en www.offspex.com
Publicatiedatum: