Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We hadden echt het gevoel dat Niek er ook bij was"

't Schop trots op Festival Fier

Tholen - Festival Fier heeft bijna 4000 bezoekers getrokken. Het festival werd op Tweede Paasdag gehouden op het terrein van Biologische Boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. De organisatie lag in de handen van een grote vriendengroep van de zonen van de familie Van den Broek. Jan van den Broek, eigenaar van 't Schop: "We hadden op zo'n 1000 bezoekers gerekend, maar dit werden er uiteindelijk dus bijna vier keer zoveel. Het was super gezellig en de bezoekers hebben genoten van het gevarieerde en 100 procent biologische eetaanbod. Dit was een hele uitdaging, maar is onder meer dankzij de hulp van de Youth Food Movement goed gelukt."



Uiteraard konden de bezoekers de hele dag door muziek luisteren en onder meer presentaties van diverse sprekers bijwonen. Ook Jan gaf een presentatie over de biologische boerderij. "De presentaties werden gehouden in de 'spreekstal'. Daar hadden we allerlei pakken stro neergezet. Er waren allerlei sprekers, we hebben het wel wat breder getrokken dan alleen het onderwerp biologisch. Zo ging het ook over gezondheid en gezond voedsel."



Jan geeft aan dat het een geweldige dag was. "Het was een hele goede mix van mooie vrolijke en droevige momenten. We hadden echt het gevoel dat Niek er ook bij was. Dat zien we als iets heel positiefs." Hij doelt hiermee op zijn zoon Niek, die precies een jaar geleden op 27-jarige leeftijd geheel onverwachts overleden is. Niek runde de bio-boerderij samen met zijn ouders en wilde boer en consument verbinden door middel van biologische landbouw. 't Schop is in de loop van de jaren niet voor niets uitgegroeid tot een multifunctioneel bedrijf dat veel rechtstreeks contact zoekt met de consumenten. Dit nieuwe festival is daar een goed voorbeeld van. "We zien Festival Fier dan ook als een waardig eerbetoon voor Niek."



Jan vertelt dat het bedrijf heel goed loopt. "We gaan dan ook zeker verder. We hebben na het overlijden van Niek hier en daar wat hulp ingeschakeld en extra versterking ingeroepen. Het draait gewoon goed. En het is en blijft mooi werk. Ik ga elke dag met plezier aan de slag op de boerderij. Het afgelopen jaar was het vooral belangrijk om zelf staande te blijven, maar vanaf nu kunnen we ook wat meer vooruit gaan kijken. We gaan verder en zullen hierbij uiteraard samenwerking blijven zoeken met mensen en bedrijven in onze omgeving."

Voor meer informatie:

Jan van den Broek
Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
0135 056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl