Crehumus wil graag naar het Bio-beurs bodemplein

Het Franse bedrijf SOBAC bestaat al ruim 25 jaar en heeft twee producten, Bacteriolit en Bacteriosol die de bodemvruchtbaarheid verbeteren. Beide middelen zijn toegestaan voor de Biologische landbouw in Europa. Het wordt al in vele landen verkocht. Rene den Boer wil met zijn bedrijf Crehumus (Creëert Humus) dit product bij Nederlandse boeren onder de aandacht brengen.
 
Rene den Boer was eerst akkerbouwer en bollenteler in de Noordoostpolder en verhuisde drie jaar geleden naar Franrijk. Hij was op een bedrijf met akkerbouw en een wijngaard verantwoordelijk voor de bemesting en het bodembeheer. In Frankrijk kreeg hij ervaring met het product Bacteriosol en Batterioliet. Hij zag dat die producten daadwerkelijk meer bodemleven geven en het klei humus complex vergroten waardoor de structuur en de vochthuishouding verbeterd. De binding van voedingstoffen in de bodem wordt verbeterd zodat en er het volgende jaar weer meer beschikbaar is voor de planten. Uit metingen is gebleken dat er 50% meer fosfaat en Kalii uit de bodem beschikbaar is voor de plant.

Hij komt in 2015 weer in Nederland wonen en is druk bezig om voor deze middelen een markt te vinden waarbij de biologische boeren interessante klanten kunnen zijn.
 
Bacterioliet is in poedervorm toe te dienen aan drijfmest of aan potstalmest. Daarmee wordt zowel de ammoniak gebonden in de stalperiode door het vast te leggen in organische stikstof die daardoor niet uitspoelt en het langzaam beschikbaar is voor de plant. Je hebt meer organische stikstof en de organische stof wordt al in de stalperiode omgezet in humuszuren.

Het middel Bacteriosol is een product in korrelvorm dat geschikt is om over het land te strooien. Enige voorwaarde is dat de bodem voldoende op temperatuur is dus vanaf het voorjaar tot de herfst.

In 2014 zijn er bij enkele Nederlandse biologische akkerbouwer ervaringen opgedaan. Bij de biologische aardapppelen was er 15% meer opbrengst.
 
voor meer informatie: Rene den Boer, 06 12942510, www.crehumus.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven