Elektrisch machinepark op Bio-beursplein

Het energiegebruik van het machinepark krijgt steeds meer aandacht. Hoewel elektrische energie vanaf de energiecentrale wel verliezen heeft op weg naar de boerderij is een elektrische motor in de basis wel 30% effici├źnter in energie dan diesel omdat bij zo'n motor vrijwel geen energie met de koeling verloren gaat. De uitstoot van CO2 is veel lager. Als je zelf in staat bent om groene elektriciteit op te wekken dan wordt de totaal-uitstoot nog meer beperkt. Bij elektrisch rijden en werken kan energie van eigen zonnepanelen of windmolen worden opslagen in accu's. Zo kan eigen geproduceerde energie 100% worden benut.
 


Op de Bio-beurs op 21 en 22 januari in Zwolle is een cluster van bedrijven met elektrische machines en AgriSun met zonnepanelen. De MultiTool-trekker een grote elektrische aangedreven trekker van meer dan 200 PK die in een project van 7 biologische telers en Machinefabriek Boessenkool, Wissels Techniek en Van Ham Organisatie & Advies is ontwikkeld.

Heftruckcentrum Post en Frisian Motors completeren het plein met een multifunctionele heftruck, een elektrische zitmaai-tractor en een dito terrein transporter.Theo de Jong van Frisian Motors: "Wij willen graag onze elektrische transporter laten zien. Dat is een Utility Vehicle (UTV) die boeren als tweede auto kunnen gebruiken op hun eigen landerijen en bovendien heeft deze auto een kenteken en voor de openbare weg. De auto is prima geschikt voor regionaal streekverkeer om in dorp of stad boodschappen te doen. Frisian Motors werkt graag mee in deze cluster van bedrijven. Het is mooi om met een kleine zitmaaier en een kleine auto vlak naast een een grote stoere trekker te staan van meer dan 200 PK. De elektrische aandrijving en onze visie op duurzaamheid is wat ons bindt."

Voor meer informatie:
 
Theo de Jong
Frisian Motors BV
Leidijk 1A
9243 WH Bakkeveen
0512 76710
info@frisianmotors.com
www.frisianmotors.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven