Demonstratie 's werelds eerste Bio Product Processor: 16 december

De Bio Product Processor van TCE Gofour wordt op 16 december 2014 gepresenteerd bij de AgroExpo in de TT-Hall Assen. Gedeputeerde Henk van de Boer van de provincie Drenthe opent 's werelds eerste Bio Product Processor om exact 15:30 uur.
 
De Bio Product Processor van TCE Gofour BV produceert halffabricaten voor de voedingsindustrie en biobrandstof uit landbouwgewassen. De ontwikkeling van het systeem is niet over één nacht ijs gegaan en de resultaten zijn dan ook indrukwekkend. TCE Gofour automatiseerde een milieuvriendelijk proces, waarbij op basis van enzymen landbouwgewassen worden omgezet in verschillende (half)fabricaten voor food en feed-toepassingen. Belangrijk bijproduct van de innovatie is hoogwaardige biodiesel.
 
Voorafgaand aan de presentatie op de AgroExpo tekent TCE Gofour een intentie verklaring met Wildlands Adventure Zoo Emmen en een drietal agrarische bedrijven, dat heeft aangegeven met de Bio Product Processor te willen gaan werken.


Ideaal verlengstuk agrarische sector

De combinatie van beide toepassingen maakt de Bio Product Processor een ideaal verlengstuk voor agrarische bedrijven. Ze kunnen – als leverancier van hoogwaardige halffabricaten – hun business verbreden en tegelijkertijd hun rendement op hun bestaande bedrijfsvoering fors verhogen.
 
Met het slimme systeem kunnen namelijk meerdere producten per geoogste hectare worden geproduceerd en geschikt worden gemaakt voor de markt. Dankzij de Drop-in diesel als belangrijk bijproduct, kan de gebruiker zijn wagenpark bovendien kostenneutraal laten rondrijden.


Wildlands Adventure Zoo Emmen-directeur Franwin van Beers (rechts) voert samen met TCE Gofour-directeur Peter van der Klok de olifanten met veevoer gemaakt van perskoek uit koolzaad uit de Bio Product Processor.

Demonstratiemodel voor het grote publiek

Tijdens de AgroExpo in de TT-Hall in Assen zal de Bio Product Processor voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. Speciaal voor de AgroExpo is een demonstratiemodel gebouwd, dat de bezoeker een kijkje geeft in de opbouw en de werking van het systeem.
 

Green Deal

De Bio Product Processor is een direct uitvloeisel van het MKB programma van de provincie Groningen en een Green Deal die TT Plaza sloot met de provincie Drenthe. De voormalige ministers Verburg en Verhagen waren in een eerder stadium al nauw betrokken bij het concept. De provincie stelde in het kader van het Drentse Energieprogramma dan ook een Green Deal-subsidie ter beschikking voor onderzoek naar de eigenschappen en effecten van de Drop-in diesel die door de Bio Product Processor wordt geproduceerd.

Lezing

Op 16 en 18 december geeft Peter van der Klok om 12:00 uur een lezing in de beurshal. Het onderwerp is: De Bio Product Processor, de boerderij van de toekomst. Mensen die deze lezing willen bijwonen, worden verzocht dit te melden op peter@tcegofour.com, zodat toegang geregeld kan worden.

Voor meer informatie: www.bioproductprocessor.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven