Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met de keuze voor biologisch, heb je een goed verhaal"

Restaurant De Hooge Heerlijckheid 100% EKO-gecertificeerd

Restaurant De Hooge Heerlijckheid uit Amerongen is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. 100% van de inkoop is van gecontroleerd biologische herkomst.

De Hooge Heerlijckheid in Amerongen kookt al meer dan 10 jaar met passie en liefde voor haar gasten. Het sfeervolle restaurant bevindt zich in het oude historische dorpskern van Amerongen, onder de rook van het kasteel. Chef-kok Jeroen de Klerk over de keuze voor biologisch: "We merkten dat biologische producten als groente en vlees gewoon lekkerder zijn. En we willen kwaliteit serveren. Smaak en kwaliteit, daar gaat het om. Onze gasten horen graag over de verhalen achter de producten. Met de keuze voor biologisch, heb je een goed verhaal."


Karin en Jeroen de Klerk.

Met de EKO-certificering tonen zij aan dat 100% van de ingekochte ingrediënten biologisch is. Karin de Klerk: "Het gaat om een bewust verantwoord gevoel. Eten en drinken van al het mooie wat de natuur ons biedt. Het aanbod van biologische producten groeit maar door. Dus 100% biologisch kan nu ook gewoon goed."


Jeroen toont trots het certificaat. Rechts René Heusschen van Stichting EKO-keurmerk.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurateur of chef-kok voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij De Hooge Heerlijckheid is de inkoop zelfs 100% biologisch.

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties aan biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl en www.dehoogeheerlijckheid.nl
Publicatiedatum: