Cursus Permacultuur bij Boer Bos

Permacultuur biedt overvloed in eetbaar landschap

Fransjan de Waard en Patty Kluytmans starten in februari bij Boer Bos, op zijn Fortboerderij Dijkzicht te Aalsmeerderbrug, voor geïnteresseerden een cursus over het creëren van je eigen vitale eetbare landschap, oftewel Permacultuur. Kort kennismaken met Permacultuur kan ook, op 10 januari tijdens de introductiedag. Wanneer je met Permacultuur aan de slag gaat, leer je overal de samenhang te zien, ongebruikte hulpbronnen en potentieel te herkennen en puur ecologische principes toe te passen. Zo kun je van de wereld om je heen een gezond paradijs maken, van balkon tot buurtspeeltuin, van achtertuin tot akkerland en van zandafgraving tot zorgboerderij. Docent Fransjan de Waard is bekend van het boek 'Tuinen van Overvloed – Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde'. Hij neemt deelnemers komende winter en voorjaar graag mee op Permacultuur-reis. Patty Kluytmans houdt zich bezig met Blauwe Economie projecten en is organisator van de cursus. Ook gastheer Boer Bos en ecoloog Norbert Daemen verzorgen een inspirerende bijdrage.


De boerderij waar de cursus gehouden zal worden.

Op 10 januari staat er een introductiedag op het programma. Hierin maken deelnemers kennis met permacultuur en in de middag gaan ze bij goed weer zelf aan de slag. Deze introductiedag wordt gevolgd door een 10-dagse cursus, verdeeld over twee blokken van 2 en twee blokken van 3 dagen, in de maanden februari, maart en april. In deze compacte cursus leren deelnemers theorie van de Permacultuur en toepassingen in de praktijk. Deelnemers krijgen inzicht in de hoofdthema's van de Permacultuur en leren daarmee ontwerpen. De mogelijkheden van zo'n ontwerp zijn heel divers en worden slechts beperkt door de eigen creativiteit en de natuurlijke omstandigheden op de plek zelf. Gedurende de cursus werken de deelnemers samen om een passend, integraal en speels ontwerp te creëren voor de Fortboerderij, dat ook daadwerkelijk in praktijk gebracht wordt. Deelnemers kunnen daarnaast ook voor hun eigen plek of balkon een ontwerp maken. Na deelname aan de cursus is er een gedegen basis gelegd om zelf vruchtbaar aan de slag te gaan.

Boer Bos: "Een permacultuur landschap ziet er mooi uit, levert gezond voedsel, promoot biodiversiteit, verbetert de bodemkwaliteit en heeft in de loop van de tijd steeds minder onderhoud nodig. Ik zie dit als een mooie aanvulling op onze schapenboerderij, waar mijn ouders ook al hun hele leven biologisch geboerd hebben."

Klik hier voor de flyer.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.