
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Cursus Permacultuur bij Boer Bos
Permacultuur biedt overvloed in eetbaar landschap
De boerderij waar de cursus gehouden zal worden.
Op 10 januari staat er een introductiedag op het programma. Hierin maken deelnemers kennis met permacultuur en in de middag gaan ze bij goed weer zelf aan de slag. Deze introductiedag wordt gevolgd door een 10-dagse cursus, verdeeld over twee blokken van 2 en twee blokken van 3 dagen, in de maanden februari, maart en april. In deze compacte cursus leren deelnemers theorie van de Permacultuur en toepassingen in de praktijk. Deelnemers krijgen inzicht in de hoofdthema's van de Permacultuur en leren daarmee ontwerpen. De mogelijkheden van zo'n ontwerp zijn heel divers en worden slechts beperkt door de eigen creativiteit en de natuurlijke omstandigheden op de plek zelf. Gedurende de cursus werken de deelnemers samen om een passend, integraal en speels ontwerp te creëren voor de Fortboerderij, dat ook daadwerkelijk in praktijk gebracht wordt. Deelnemers kunnen daarnaast ook voor hun eigen plek of balkon een ontwerp maken. Na deelname aan de cursus is er een gedegen basis gelegd om zelf vruchtbaar aan de slag te gaan.
Boer Bos: "Een permacultuur landschap ziet er mooi uit, levert gezond voedsel, promoot biodiversiteit, verbetert de bodemkwaliteit en heeft in de loop van de tijd steeds minder onderhoud nodig. Ik zie dit als een mooie aanvulling op onze schapenboerderij, waar mijn ouders ook al hun hele leven biologisch geboerd hebben."
Klik hier voor de flyer.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij