Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lou van Reij: "De juiste rassen zijn van grote invloed"

Pompoenen meer dan ooit in trek bij de consument

BioRey is alweer een tijd gestart met het wassen sorteren en verpakken van de biologische pompoenen. Het algemeen beeld van de pompoenen is dat er in 2014 veel meer gezaaid is dan in 2013 met als gevolg dat er in de meeste supermarkten en natuurwinkels de pompoenen ruim in de schappen liggen.

Dat de pompoenen in onze omliggende buurlanden ook in trek zijn is de afgelopen jaren al het geval. De groeimarkt is niet bij te houden, dit wordt mede gestimuleerd door de Duitse media waar in verscheidene bladen en tv-spots artikelen uitvoerig ingegaan wordt over wat allemaal mogelijk is met pompoenen. Recepten over taarten, maaltijden en uiteraard soepen zijn ruim voor handen."De juiste rassen zijn van grote invloed, niet iedere pompoen is zo lekker als de Summer Orange, Solor, Fictor en Uchiki Kuri", zegt Lou van Reij van BioRey. "De verkoopprijzen variƫren nogal per verkooppunt. Dit wordt mede veroorzaakt door het gewicht van de pompoen. De gewichten variƫren van 500-900 gram, 900-1300 gram en 1500 gram opwaarts tevens worden pompoenen per stuk verkocht of per kilo."

Dat de verkoopprijs per kilo het beste is voor de consumenten, ligt volgens Lou voor de hand. "De consument betaalt voor wat hij koopt. Een pompoen van circa 500-900 gram is bijvoorbeeld ideaal voor een soep voor 2 personen en er wordt dus niks te veel weggegooid. En zodra je met meerdere personen bent is het weer voordeliger om de 900-1500 gram of zwaarder te kopen. En de ambachtsman, 'de teler', die ontvangt dan ook waar hij recht op heeft, namelijk per geleverde kilo."

Naast de biologisch geteelde pompoenen verkoopt BioRey ook aan speciaalzaken die voor de biologisch-dynamische teeltmethode kiezen. Deze pompoenen worden onder het merk 'Demeter' verkocht.

BioRey, sinds september gevestigd in Lelystad, is dan ook regelmatig aanwezig bij het sorteer- en pakbedrijf Fokke Jonkman. "Fokke draagt de eindverantwoording over de sublieme kwaliteit die het pakstation verlaat."
 
Naast de verkoop voor de versmarkt verkoopt BioRey ook pompoenen met de juiste rassen aan de soepfabrikanten, conserven en diepvries zoals de IQF-bestemming voor de babyvoeding.

Voor meer informatie:

Lou van Reij
BioRey BV
Bronsweg 7
8211 AL Lelystad
0228 591451
[email protected]
www.biorey.nl
Publicatiedatum: