Haren krijgt biologische zelfoogsttuin Het Proefveld

Gijs Nauta gaat een zelfoogsttuin starten in Haren, zo meldt het Harener Weekblad. Gijs zal biologische groenten gaan verbouwen bij woon-werkcomplex De Biotoop in Haren. Abonnees kunnen iedere week zelf een keer komen oogsten wat ze nodig hebben. Gijs: "Het is mijn ideaal om de bewoners van Haren en omstreken te voorzien van verse, biologische groenten. Een zelfoogsttuin is een biologische groentekwekerij. De klanten oogsten op de akker zelf hun groenten en kruiden. Ik kweek het plantgoed op en verzorg het tot het oogstrijp is."

Op de website van de zelfoogsttuin staat de volgende omschrijving:
'Het proefveld' is een zelfoogsttuin waar klanten zelf hun groenten en kruiden komen oogsten. Zij betalen een klein contributiebedrag van 225 euro waarna zij het hele seizoen naar eigen behoefte groenten en kruiden kunnen oogsten. Er is een assortiment van meer dan 30 soorten groenten en 15 soorten kruiden. De bedoeling is om zeven verschillende kruiden en groenten per week aan te bieden. 'Het proefveld' is een duurzame onderneming, zonder winstoogmerk. Klanten, ook wel oogstaandeelhouders of deelnemers genoemd, weten dat de gewassen en de grond biologisch en in harmonie met de omgeving worden bebouwd en bewerkt.

Achter De Biotoop ligt nu nog een leeg veld. Een loonwerker heeft het land al geploegd en bemest. Vanaf volgend voorjaar, in april kan men verse groenten en kruiden komen oogsten.

Voor meer informatie: www.zelfoogsttuin.nl

Bron: Harener Weekblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven