Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Poppe Braam: "Ik was meteen verliefd op dit pand"

DO-IT snel gewend aan nieuwe locatie

Tholen - Sinds begin november zitten alle 52 medewerkers van DO-IT weer onder één dak. Poppe Braam, directeur van DO-IT, is erg blij met het nieuwe pand aan de Hermesweg 7 in Barneveld. "Het lijkt wel een groene oase midden op dit industrieterrein. We zijn zeker drie jaar bezig geweest met deze verhuizing. Het vinden van een geschikt pand in de buurt van onze oude locatie heeft een tijd geduurd. We wilden echt in Barneveld blijven, omdat we wilden voorkomen dat onze medewerkers zouden moeten verhuizen. Vorig jaar mei zijn we gelukkig na een tip van een lokale makelaar tegen dit pand aangelopen. Ik was er meteen verliefd op en heb direct besloten om er voor te gaan", aldus Poppe.DO-IT is importeur en exporteur van 100% biologische grondstoffen en het bedrijf achter de natuurvoedingsmerken Amaizin en La Bio Idea. Poppe vertelt dat er verschillende aanleidingen waren voor de verhuizing: "We hadden onvoldoende kantoorruimte, dat was een acuut probleem. Daar kwam bij dat we steeds meer externe voorraad hadden staan bij diverse handelspartners. Nu past alles weer in één pand. De noodzaak wordt ook duidelijk door het feit dat het nieuwe magazijn ook alweer voor 70 procent vol staat."


DO-IT heeft nu de beschikking over vijf laaddocks.

Poppe is zelf in september al samen met één magazijnmedewerker in het nieuwe pand aan de slag gegaan. "Langzamerhand leerden we het pand kennen. Dit was ook wel nodig, aangezien het met 15.000 vierkante meter een stuk groter is dan het oude pand. Ook zit het veel complexer in elkaar."


Poppe Braam toont een deel van de producten van DO-IT.

Hij is blij dat de verhuizing achter de rug is. "Dit is een hele opluchting. De laatste maanden waren we genoodzaakt om vanuit twee locaties te werken. Je krijgt dan toch twee bedrijven en het groeit een beetje uit elkaar. Nu ook het magazijn naar de nieuwe locatie verhuisd is zitten we gelukkig weer allemaal bij elkaar." DO-IT heeft nu zelfs kantoorruimte over, wat Poppe overigens graag beschikbaar stelt voor stichtingen en/of verenigingen. "Voorwaarde is wel dat ze binding hebben met biologisch en duurzaamheid."

De onderstaande foto's geven een beter beeld van het nieuwe pand van DO-IT:


De receptie.


Het 'smoelenboek' van DO-IT in de kantine.


Deze tafeltennistafel zorgt voor vermaak tijdens de pauze.


Gezien de internationale focus van DO-IT is deze wereldkaart op kantoor geen overbodige luxe. Dit is het sales back office.


Dit magazijn is een stuk groter dan het vorige magazijn van DO-IT. Vandaar dat de fiets ook geen overbodige luxe is.


Hier worden de big bags afgevuld.


Rechts liep een lijn met rijst.


De afvullers waren ook druk met cashewnoten.


De verpakkers.


Volop opslagruimte.


Rechtsboven een ruime keuze aan stickers voor op de verpakkingen.Voor meer informatie:

Poppe Braam
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
[email protected]
www.organic.nl