Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie vindt Nederlandse maatregelen tegen vogelgriep afdoende

Tholen - De Europese Commissie zal Nederland en het Verenigd Koninkrijk geen extra maatregelen opleggen om de vogelgriepuitbraken onder controle te krijgen. De commissie is van mening dat in beide landen gehandeld wordt volgens de door de EU goedgekeurde draaiboeken en de bijbehorende maatregelen en protocollen. De commissie zal ook andere EU-lidstaten, internationale organisaties en derde landen op de hoogte houden van de situatie en de maatregelen die genomen worden.
 
De Europese Commissie is tevreden over de handelswijze van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Gezien het feit dat er in Nederland bepaalde regio's zijn waar veel pluimvee gehouden wordt is de commissie blij met de tijdelijke standstill voor pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee die in heel Nederland afgekondigd is door het ministerie van Economische Zaken.

Vanaf zondag 16 november 2014 om 11:30 geldt in ons land een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod, eveneens voor andere dieren en mest van andere dieren van die bedrijven. Dit verbod geldt voor maximaal 72 uur. Voor deze periode is tevens een ophok- en afschermplicht voor pluimvee en ander gevogelte in heel Nederland ingesteld.

Op 20 november komt er een expertpanel van de lidstaten bijeen om eventuele verdere maatregelen te bespreken.

Voor meer informatie: www.europa.eu
 
Publicatiedatum: