Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wil betaalbare, gezonde voeding voor iedereen"

Modeontwerpster Vivienne Westwood breekt lans voor bio-voedsel

De Britse modeontwerpser Vivienne Westwood maakt zich sterk voor de vermindering van de vleesconsumptie en ze wil dat iedereen toegang krijgt tot betaalbare, gezonde voeding. Ze heeft daarom een petitie overhandigd aan de Britse premier David Cameron. Ze waarschuwt hierin onder meer voor de gevaren van genetisch gemodificeerd voedsel in het Verenigd Koninkrijk.


Vivienne Westwood.

Ze heeft verder aangegeven dat mensen die geen biologisch voedsel kunnen veroorloven, minder moeten eten. Dit zei ze naar aanleiding van een vraag van een journalist van BBC Radio, die haar wees op een legitieme fout in haar betoog. Volgens hem kan niet iedereen het veroorloven om biologisch te eten. Daarop antwoordde ze dus: "Eet minder."

De journalist benadrukte vervolgens dat deze mensen op de voedselbank aangewezen zijn. Vivienne: "Ze hebben geen keuze. Dat is het punt. Er zijn zoveel verwerkte voedingsmiddelen op de markt. Deze producten zijn niet goed voor je. Ik eet groenten en fruit en geen vlees. Ik denk dat vlees slecht voor me is, dus eet ik het niet. Als er een beweging was om meer biologisch voedsel en minder van dat verschrikkelijke voedsel te gaan produceren, dan zou biologisch voedsel met een goede prijs-kwaliteitsverhouding op de markt komen, zou het niet? De vraag is niet of voedsel wel of niet biologisch is, maar het gaat erom hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen toegang heeft tot betaalbare, gezonde voeding", aldus Vivienne.
Publicatiedatum: