Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinderij de Es start met grondaandelen

Vrijdag 7 november gaf Tuinderij de Es in Haaren het startschot voor de uitgifte van grondaandelen. De tuinderij wil dat de 2 hectare grond voor toekomstige generaties beteeld kan blijven met biologische groenten. Ondernemers Bart Pijnenburg (die De Es samen met Daniella de Winter runt): "Wij hebben na twee jaar samenwerking het bedrijf overgenomen van Ben Eskes en Anna Joosse. Dat leert ons dat opvolging voor jonge boeren een grote financiƫle last is. Bovendien vinden wij dat de plek voor de bewoners van Haaren moet blijven. Behoud van lokale voedselproductie op een gezonde, sociale manier, dat is onze drijfveer voor het uitgeven van grondaandelen die wij 'porties' noemen. Door de grond in eigendom te geven aan consumenten, is de toekomst verzekerd."



De formule is helder: de grondwaarde is verdeeld in 'porties' van 1000 euro. Door een portie te kopen, komt het economisch eigendom in handen van een stichting die de toekomst als biologische landbouwgrond moet verzekeren. In een lezing schetste Helmer Wieringa die namens Landgilde meedacht in de opvolging, de sociale en ecologische waarde van dit type voedselplekken. Verwijzend naar het boek 'Het Geluk van de Tuin', inspiratiebron voor Ben Eskes, noemde Wieringa deze plek een heuse Geluksplek voor Midden Brabant. De aanwezigen tekenden voor de eerste porties.

Voor meer informatie: info@tuindees.nl
Publicatiedatum: