Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursus gezonde bodem/plant/voeding 'eye-opener' voor telers

De 4-daagse cursus Gezonde bodem/plant/voeding, georganiseerd door Soiltech en HortiNova, is vorige week zeer enthousiast ontvangen. Zo'n 170 telers uit alle sectoren schoven aan om te leren hoe ze gezonde producten kunnen produceren en minder afhankelijk kunnen worden van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Hoewel intensief, werd de cursus als afwisselend en door velen als een eye-opener ervaren.



De cursus, uniek in zijn soort, belichtte de relatie tussen bodemgezondheid, plantgezondheid, voeding èn menselijke gezondheid. Deze brede benadering stond garant voor een zeer afwisselend programma; ziekte- en plaagbeheersing, het nut van micro-organismen en mineralenmanagement werden afgewisseld met lessen over hoe men humus in de bodem kan opbouwen, klimaatverandering en menselijke gezondheid.



Graeme Sait, oprichter van het Australische bedrijf Nutri-Tech Solutions (NTS), voedingsdeskundige en inspirerend spreker, bracht samen met co-docent Joel Williams, biologisch agronoom, vooral oplossingen ter tafel voor de teeltproblemen waarmee de agrosector te maken heeft, en besprak het effect van deze oplossingen op het klimaat en de menselijke gezondheid. Getuige de reacties werden de inhoud en organisatie van de cursus zeer enthousiast ontvangen:

  • Very interesting 4 day course on Healthy soils for human health. Bridging soil life and our well-being - Vincent Delobel
  • The past 4 days were amazing and a real eye opener to me. Keep up the good work ! - ‏Erwin Buschens
  • 4daagse cursus Gezonde Bodem en Plant en achter de rug. Veel inspiratie en nieuwe stof tot nadenken opgedaan! Bedankt! - Telermaat
  • Thanks for the inspiring course! It has changed my way of thinking completely – Koen Linders
  • Thank you for the very interesting course! – DLV Fruitteelt
  • Vanaf nu gaat de wereld veranderen. – Cor Elderkamp

Vanwege de grote belangstelling zal de cursus waarschijnlijk worden herhaald in 2015. Houd voor informatie hierover de website www.soiltech.nl en het Twitter-account @soil_tech in de gaten.
Publicatiedatum: