Amsterdam plaatst zich in wereldwijde traditie met eerste VegFest

Zaterdag 1 november vindt in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam het eerste VegFest van Nederland plaats. Een VegFest is een evenement waar veganisten en mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met veganistische producten en organisaties. Amsterdam plaats zich hiermee in een traditie van VegFesten. Andere plaatsen waar VegFesten worden georganiseerd zijn New York, Washington DC, Toronto en Londen. "In heel veel landen zijn VegFesten en soortgelijke evenementen gericht op veganisten en een veganistische levenstijl, echter in Nederland was een dergelijk evenement er nog niet. Gelukkig is dit er nu wel", aldus organisator Christine Burgemeester (directeur Vegetafel).

Het evenement wordt georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Plenty Food, Viva las Vegas, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life en Happy Cow. VegFest bestaat uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteren en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food inovators en chefs tot life style auteurs. VegFest begint om 10:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Op de avond voor VegFestNL is er diner bereid door opkomende chef Alexander Gershberg. Het diner, met muziek van singer-songwriter Charles Gosme, kost 35 euro, kaarten voor VegFest 5 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de deur.


Veggie Fair

Vier weken voor VegFestNL organiseerde Vegetafel al de tweede Veggie Fair, een ander evenement dat voortkomt uit een internationale traditie. Op deze beurs met aandacht aan de duurzame en vegetarische lifestyle kwamen duizenden gasten af. Deze fair was op landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek en was in samenwerking met de Vegetariërsbond, Vegatopia, Dream-It en deVegetariër. "De Veggie Fair is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de veggielifestyle, terwijl VegFestNL zich richt op mensen die veganist zijn of al bezig zijn met plantaardig eten. Daarom is VegFestNL ook een intiemer event", aldus Christine Burgemeester.

Voor meer informatie: Christine Burgemeester: 06 41959752 of christine@vegetafel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven