Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrade Week 2014 - Het belang van Fairtrade biologisch katoen

Momenteel (van 25 oktober tot en met 2 november) is de 7de editie van de Fairtrade week in volle gang. In het hele land doet er een record aantal winkels mee en zijn er verschillende activiteiten en aanbiedingen om het belang van Fairtrade verder onder de aandacht te brengen. Naast de bekende Fairtrade bananen, koffie en cacao zijn er ook andere producten, zoals bijvoorbeeld katoen, waar veel kleine boeren de steun van Fairtrade ervaren.Waarom Fairtrade voor de biologische katoenboeren in India van groot belang is, weet Hein Voss, eigenaar van H3P Motives bv en het kledingmerk RE-5 als geen ander. Tijdens persoonlijke ontmoetingen en gesprekken met de katoenboeren heeft hij hier voldoende goede en mooie voorbeelden van gezien. "Zelfs vorig jaar toen wij met het bedrijf en merk als winnaar in Nederland de Havelaar Innovation Award ontvingen, was ik in India bij de biologische katoenboeren op het veld. Ik heb daar toen weer ervaren dat de keus voor Fairtrade biologische katoen echt een groot verschil maakt in het leven van de katoenboer en zijn gezin", vertelt Hein.


Hein (wit overhemd) met een Indiase boerenfamilie.

Het is duidelijk dat H3P Motives gedurende deze week het belang van Fairtrade biologische katoen extra onder de aandacht brengt. Elke dag brengt het merk RE-5 een speciale Fairtrade Dag-Aanbieding. RE-5 maakt 's ochtends om 8:30 uur op facebook en twitter de dagaanbieding bekend. Gedurende de hele dag kan men het product in de webshop voor een gereduceerde prijs bestellen.

"Afgelopen weekend hebben we al vele positieve en fijne reacties ontvangen op dit leuke initiatief. Ik zou zeggen volg ons, maak deze week gebruik van ons speciale aanbod en stap over op eerlijke duurzame kleding. Goed voor jezelf. Goed voor de wereld."


Hein (grijze polo) met wat Fairtrade biologische katoentelers.

Aan het einde van de Fairtrade Week 2014 zullen de bestellingen afgehandeld en verzonden worden, zo geeft Hein aan. "Mocht u gedurende de Fairtrade-week gebruik hebben gemaakt van meerdere dag-aanbiedingen dan zullen wij dit als één pakketje opsturen en uiteraard de reeds betaalde verzendkosten met u verrekenen. Wel zo eerlijk, wel zo duurzaam."
Publicatiedatum: