Documentairemaker Marijn Frank is momenteel bezig met de opnames van haar eerste bioscoopdocumentaire: Vleesverlangen. In Vleesverlangen vraagt zij zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees. Net als vele anderen, wordt Marijn heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de film gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om tot een goede keuze te komen. Ze bezoekt onder meer een therapeute, een slager, een professor in verslavingskunde en een chefkok met een voorliefde voor vlees. Zal het haar uiteindelijk lukken om van haar verslaving af te komen of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter? In het voorjaar van 2015 wordt Vleesverlangen door Herrie Film & TV uitgebracht.
Vleesverlangen is de eerste lange documentaire van Marijn Frank, die in 2007 met haar afstudeerfilm Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen de Tuschinski Award won. Frank is ook presentator van het televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer. Voor Vleesverlangen werkt Marijn samen met scenarioschrijver en coregisseur Suzanne Raes (The Successor of Kakiemon en Hou me vast - De Dijk).
Vleesverlangen is een coproductie van IDTV Docs en NTR, met steun van CoBOFonds en Mediafonds.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Marijn Frank maakt bioscoopdocumentaire Vleesverlangen
Zijn we massaal verslaafd aan vlees?
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-12 Vlaamse bio-boer verkoopt vleespakketten van eigen Hereford-runderen
- 2022-08-10 Landbouwministerie VS voert biologische dierenwelzijnsnormen opnieuw in nadat Trumps regering die schrapte
- 2022-08-10 Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022
- 2022-08-08 Is biologisch vlees echt lekkerder?
- 2022-07-18 Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022
- 2022-07-13 Bio-pastasaus met verse venkelworst gaat internationaal
- 2022-07-08 Onderzoek: '80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic'
- 2022-07-08 Boer Bas verzamelt financiering voor nieuwe stal via crowdfunding
- 2022-07-04 Afrikaanse varkenspest komt steeds dichterbij
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg