Vakadi geeft workshops vanwege verplichte werkkostenregeling

Vakadi geeft workshops vanwege de verplichte werkkostenregeling (WKR) per 1 januari aanstaande en de wijzigingen in het arbeids- en ontslagrecht vanaf 2015. De volgende workshop staat gepland op 5 november.

Vakadi in Houten bedient vele ondernemers in de natuurvoedingssector. Onlangs is Vakadi gestart met het geven van workshops voor hun cli├źnten vanwege de wijzigingen in het arbeids- en ontslagrecht per 1 januari en 1 juli 2015. Tevens is er per 1 januari de verplichte invoering van de WKR (werkkostenregeling). Ook dat raakt de ondernemers die personeel in dienst hebben.

Inmiddels is er al een workshop gegeven en daaruit kwam wel naar voren dat vooral de wijzigingen in de arbeidscontracten invloedrijker zijn dan velen verwachten. Het betekent vooral dat er op een andere wijze met voorlopige contracten moet worden omgegaan. Kenden we voorheen nog een termijn van maximaal 3 jaar na aanvang dienstverband waarbinnen contracten voor bepaalde tijd mochten worden afgesloten, vanaf medio volgend jaar wijzigt dat naar 2 jaar. Ook de invoering van een zogenoemde 'aanzegtermijn' vereist aandacht. Ondernemers moeten dan voor de afloop van een contract schriftelijk aan de medewerker aangeven of het contract wel of niet wordt verlengd. Wordt dat vergeten dan bestaat het risico dat er een vergoeding betaald moet worden aan de werknemer. En dan krijgen we tot slot nog te maken met de 'transitievergoeding'.

In een workshop geeft Vakadi tips en adviezen hoe daar volgend jaar mee moet worden omgegaan. Naast dit onderwerp wordt ook de WKR behandeld en diverse onderwerpen op fiscaal gebied, zoals investeringsregelingen, zonnepanelen en de erfbelasting.

Op 5 november heeft Vakadi de volgende workshop gepland staan. Afhankelijk van de deelname worden eventueel extra sessies ingepland.

Voor meer informatie: www.vakadi.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.