
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
16 oktober in Amsterdam, met o.a. Pablo Titonell
EAT THIS! Tijd voor een voedselbeleid
EAT THIS! is een food event van diner tot diep in de nacht. De hele avond staat in het teken van oplossingen, inzichten en doorbraken in complexe voedselvraagstukken. De VN vraagt met Wereldvoedseldag ieder jaar aandacht voor voedselzekerheid. Dit jaar is er extra aandacht voor het thema 'Family Farming'. Op EAT THIS! gaan we hierover in gesprek met onder andere wetenschapper Pablo Tittonell die pleit voor een meer ecologisch voedselsysteem en de Keniase ondernemer Jamila Abass, die met haar start-up M-FARM applicaties bouwt waarmee kleinschalige boeren toegang krijgen tot lokale markten.
Pablo Tittonell.
Ook bespreken we met filosoof/kunstenaar Koert van Mensvoort van Next Nature het wereldwijd veranderende eetpatroon en nemen we een kijkje in de toekomst. Hoe zien onze eetgewoonten er over 100 of misschien zelfs 1000 jaar uit? Eten we dan allemaal kweekvlees of gaan we massaal aan de soylent? Magazinemaker Ann Marie Gardner, van het populaire Amerikaanse tijdschrift Modern Farmer, geeft ons de ins and outs over de hype rond het boerenleven. Zelf aan de slag kan met behulp van drie masterclasses in campagnevoeren en met de DIY-tips van opiniemaker en auteur Teun van de Keuken.
Daarnaast is er alle ruimte om lekker (en fair) te eten, te drinken en te dansen en zie je er de mooiste food documentaires in een bijzondere Silent Cinema.
Voor meer informatie, tickets en het hele programma: www.eatthis.nu
Wat: EAT THIS! Wereldvoedseldag
Wanneer: 16 oktober 18:00-1:00 uur
Waar: Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam
Tickets: 12,50 euro
EAT THIS! Is een initiatief van OneWorld, Oxfam Novib in samenwerking met Fairfood, YFM en FoodGuerrilla en wordt ondersteund door Triodos Foundation en De Nationale Postcode Loterij.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas