Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 oktober in Amsterdam, met o.a. Pablo Titonell

EAT THIS! Tijd voor een voedselbeleid

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) bracht onlangs het advies uit aan de regering: een voedselbeleid zou veel beter zijn dan ons good old landbouwbeleid. Ons voedselsysteem is scheef verdeeld en de wereldwijde bevolkingsgroei, verstedelijking en veranderende eetpatronen vragen om een integrale aanpak. Op donderdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dé dag om hier verder over na te denken en zelf aan de slag te gaan voor een duurzaam voedselsysteem. In Amsterdam laten onder andere filosofen, wetenschappers, ondernemers en journalisten zien hoe de toekomst van ons voedsel eruit ziet.
 


EAT THIS! is een food event van diner tot diep in de nacht. De hele avond staat in het teken van oplossingen, inzichten en doorbraken in complexe voedselvraagstukken. De VN vraagt met Wereldvoedseldag ieder jaar aandacht voor voedselzekerheid. Dit jaar is er extra aandacht voor het thema 'Family Farming'. Op EAT THIS! gaan we hierover in gesprek met onder andere wetenschapper Pablo Tittonell die pleit voor een meer ecologisch voedselsysteem en de Keniase ondernemer Jamila Abass, die met haar start-up M-FARM applicaties bouwt waarmee kleinschalige boeren toegang krijgen tot lokale markten.


Pablo Tittonell.

Ook bespreken we met filosoof/kunstenaar Koert van Mensvoort van Next Nature het wereldwijd veranderende eetpatroon en nemen we een kijkje in de toekomst. Hoe zien onze eetgewoonten er over 100 of misschien zelfs 1000 jaar uit? Eten we dan allemaal kweekvlees of gaan we massaal aan de soylent? Magazinemaker Ann Marie Gardner, van het populaire Amerikaanse tijdschrift Modern Farmer, geeft ons de ins and outs over de hype rond het boerenleven. Zelf aan de slag kan met behulp van drie masterclasses in campagnevoeren en met de DIY-tips van opiniemaker en auteur Teun van de Keuken.

Daarnaast is er alle ruimte om lekker (en fair) te eten, te drinken en te dansen en zie je er de mooiste food documentaires in een bijzondere Silent Cinema.

Voor meer informatie, tickets en het hele programma: www.eatthis.nu
 
Wat: EAT THIS! Wereldvoedseldag
Wanneer: 16 oktober 18:00-1:00 uur
Waar: Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam
Tickets: 12,50 euro

EAT THIS! Is een initiatief van OneWorld, Oxfam Novib in samenwerking met Fairfood, YFM en FoodGuerrilla en wordt ondersteund door Triodos Foundation en De Nationale Postcode Loterij.
Publicatiedatum: