Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met o.a. Jan Schrijver van De Lepelaar

16 oktober in Benningbroek: Avond over conventionele en BD-landbouw

Onder de noemer (h)eerlijk eten organiseert de stichting Hyperion op donderdag 16 oktober in het Witte Kerkje in Benningbroek een avond over conventionele en biologisch-dynamische landbouw (van 20:00 tot 22:00 uur). Jan Schrijver is mede-eigenaar van het Biologisch-dynamisch Tuindersbedrijf De Lepelaar in Sint Maarten. Zijn denkbeelden zet hij uiteen in het boek 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'. Tuinder Siem Appel uit Benningbroek is bestuurslid LTO-Noord afdeling West-Friesland met als portefeuille Vollegrondsgroente.

Voorafgaand aan deze avond kan iedereen aanschuiven voor een maaltijd bij café De Roode Leeuw in Benningbroek (Oosterstraat 38). De tafels staan om 18:30 uur gedekt, de gerechten zijn samengesteld uit producten van de bedrijven van beide sprekers.



Voor tien euro kan men proeven van bijzondere groentesoorten, zoals heilige boontjes, raapstelen en winterpostelein. Heilige boontjes is een witte bonensoort. Op de zijkant van de boon is een engeltje te zien, vandaar de naam. Het vlees bij de maaltijd is van hertenhouderij 't Keerpunt uit Benningbroek en de spek komt van het Beemstervarken.

Opgave tot en met 13 oktober: cafe.deroodeleeuw@kpnmail.nl of 0229 591261.

De kosten, tien euro per persoon, worden aan de zaal voldaan. Adres: Oosterstraat 38, Benningbroek.

Voor meer informatie: www.stichtinghyperion.nl
Publicatiedatum: