"Focus met gele appelrassen op biologische markt"

Strategie Franse boomkwekerij Escande: internationale partners

Momenteel test de Franse boomkwekerij Escande een appelras dat twee weken voor de Gala rijpt en resistent is tegen schurft. Eigenaar Benoit Escande noemt het een zoete, stevige en knapperige appel met een vergelijkbaar uiterlijk als de Gala. Enige nadeel is dat deze zomerappel slechts drie maanden kan worden opgeslagen. Deze appel was één van de vele rassen, die het bedrijf toonde op de recente Macfrut. Een ander ras was de King Roat, een glanzende Red Delicious, die vooral wordt verscheept naar Oost-Europa en de Arabische markt. Voor de gele rassen focust Escande zich vooral op de biologische markt, omdat er in de conventionele markt met variëteiten als Golden Delicous geen ruimte is.


Benoit Escande.

Bij de zoektocht naar nieuwe appelrassen zijn voor Escande vijf punten van belang, namelijk de productiviteit, lage productiekosten, resistentie tegen ziekten en de houdbaarheid en het gemak om de appelen te verwerken in de pakstations. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de appel goed moet proeven. De tevredenheid van de consument, daar doe je het voor!"

Het bekendste clubras uit de Escande-stal is de Juliet, die alleen biologisch wordt geteeld en ook nog eens alleen in Frankrijk. De Juliet wordt onder meer naar verre bestemmingen als Singapore, Maleisië, Taiwan, China, het Midden-Oosten, Brazilië en Canada geëxporteerd. "Onze strategie is om samen te werken met goede internationale partners. In Frankrijk zeggen we: één goede speler kan een doelpunt maken, maar een goed team, wint de wedstrijd!"

Voor meer informatie:

Pépinières Escande
'Millet'
47 500 Saint Vite (Frankrijk)
Tel : +33 (0)5 53 71 22 13
Fax : +33 (0)5 53 40 87 26

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven