Aparte award voor categorie 'biologisch'

Chef-koks kiezen 'Beste Restaurant van Nederland'

De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel 'Beste Restaurant van Nederland' verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015.

Jury van het hoogste niveau

De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit te spreken over die aspecten waarop zij een restaurant beoordelen.

Beste restaurant van Nederland

Behalve 'het beste restaurant van Nederland' worden de Restaurant Awards ook toegekend in de volgende categorieën: vis, vlees, groente, wijn, Frans, Italiaans, Aziatisch, prijs/kwaliteit, biologisch, romantisch, nieuwkomer. Daarnaast worden er vier persoonlijkheidsprijzen uitgereikt: beste chef, maître, sommelier en belofte.

De jurering gaat in oktober van start en vormt de start van een verkiezing van en door de chefs.

Prestigieus Gala

Op een feestelijk galadiner in januari komen de topchefs bijeen om de awards uit te reiken. Mannen in smokings en vrouwen gehuld in hun mooiste avondjurken zullen genieten van een gastronomisch vijfgangendiner bereid door vijf verschillende (sterren)chefs.

Voor meer informatie: www.heerlijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.