Edith Lammerts van Bueren geeft woensdag 1 oktober in de Pieperboetiek een lezing over Hoe aardappelrassen ontstaan. De lezing duurt van 20:00 uur tot 21:00 uur en de Pieperboetiek is te vinden aan de Jan Evertsenstraat 105 in Amsterdam.
Wilde aardappelen kun je niet zomaar eten. Aardappelen moeten worden gecultiveerd. Maar hoe gaat dat? Edith Lammerts van Bueren is expert op het gebied van aardappelen veredelen bij het Louis Bolk Instituut. Hoe gaat dat selecteren op smaak en kook-kwaliteit, hoe maak je een aardappelras resistent tegen de aardappelziekte en waarom duurt het wel twintig jaar voordat een nieuw ras op de markt kan worden gebracht? Op al deze - en nog veel meer- vragen geeft Edith Lammerts van Bueren antwoord.
Klik hier voor meer informatie over de Pieperboetiek.
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
1 oktober - 'Hoe ontstaan aardappelrassen?'
Lezing Edith Lammerts van Bueren in Pieperboetiek
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken
- 2023-09-08 Aardappelspektakel Potato Europe 2023 internationaler dan ooit
- 2023-09-08 "We kunnen best naar een ecologisch verantwoord eetpatroon"
- 2023-09-07 Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen: 18 september
- 2023-09-07 Meino Smit geeft lezing in bibliotheek Boxtel: 20 september
- 2023-09-06 Nieuwe rassen, groenteconcepten en demonstraties tijdens Bejo Open Dagen