Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coöperatie Boerenhart maakt vliegende start

Eind april van dit jaar was de officiële oprichting van de Coöperatie Boerenhart een feit waar boeren en groothandels in de Gelderse Vallei en Veluwe gaan samenwerken aan de distributie en marketing van streekproducten. En nu alles staat, de webshop in de lucht is en een groeiend aantal afnemers en leden enthousiast is, kan geconcludeerd worden dat Boerenhart een vliegende start maakt. Tijdens het Strekendiner op 25 september bij Huize Scherpenzeel, georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen, is de coöperatie Boerenhart dan ook feestelijk gelanceerd tijdens een diner met, uiteraard, streekproducten op het menu van Puur Ee, afnemer bij Boerenhart.

Pieter Vink van de Coöperatie Boerenhart vertelt wat de aanleiding was om Boerenhart op te richten: "De vraag naar streekproducten neemt de laatste jaren toe. Consumenten kiezen bewuster hun eten uit en willen ook graag weten waar het vandaan komt. Regionaal voedsel is hierbij favoriet. Ook de boeren produceren duurzamer en willen graag hun producten regionaal aanbieden. Supermarkten, speciaalzaken en horeca willen graag de wensen van hun klanten inwilligen en streekproducten verkopen. Dus de wil is er. Maar moet de boer dan elke week langs alle supermarkten gaan met zijn eieren? Of moet de kok een rondje langs wat boerderijen op zoek naar een lekker en goed geproduceerd stuk vlees?"Hij vervolgt: "En denk ook aan het koelen tijdens transport en bacterie vrij houden van producten. Dat is een grote uitdaging voor de boeren, maar ook het verkopen van de streekproducten in de winkel, waar het product gepresenteerd wordt, heeft aandacht nodig. Boerenhart zit precies tussen al deze partijen in. In feite ontzorgen we", zegt Vink. "Via een webshop bieden we inmiddels een telkens breder producten aanbod aan onze afnemers. De distributie gaat via een vast logistiek punt waar we gebruik mogen maken van de ervaring en opslag van logistieke dienstverlener Van der Wee Grootverbruik. Op deze manier kunnen de boeren kunnen hun streekproducten op deze manier in de hele Gelderse Vallei en Veluwe aanbieden. En natuurlijk niet te vergeten, de consument krijgt nu een ruim assortiment aan streekproducten aangeboden."

Tot slot vertelt Pieter: "De opstart kostte wat tijd omdat je toch veelal persoonlijk langs moet gaan bij de boeren en afnemers. Maar telkens meer ondernemers sluiten zich nu aan. En veel valt er niet te verliezen, want Coöperatie Boerenhart creëert tenslotte een win-win situatie voor afnemer, leverancier en klant!"

Boeren of afnemers zoals horeca en winkeliers in de Gelderse Vallei en Veluwe die zich graag willen aansluiten bij dit initiatief kunnen via [email protected] contact opnemen met Pieter Vink van de Coöperatie Boerenhart. Meer informatie staat ook op www.boerenhart.nl.

Bekijk ook het promotiefilmpje:

Publicatiedatum: