Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerlingen S.V. Gio leren koken met biologische aardappelen

Woensdag 24 september wordt er lekker gegeten bij S.V. Gio, de sport- en leerclub van oud-topvoetballer Giovanni van Bronckhorst. Onder begeleiding gaan kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar zelf heerlijke gerechten klaarmaken met biologische ingrediënten. De activiteit maakt deel uit van de nationale Bio10daagse en is een initiatief van Bionext samen met de Werkgroep Biologisch van de Nederlandse Aardappel Organisatie, de NAO.

De biologische aardappel wordt woensdag speciaal in het zonnetje gezet. De kinderen gaan koken, begrijpend lezen, rekenen en wegen met biologische aardappelen. Zo snijdt het mes aan veel kanten.


Giovanni van Bronckhorst met twee 'levende aardappelen'.

Tussen het leren en kokkerellen door ontdekken de kinderen van alles over de milieuvriendelijke biologische aardappelteelt. Projectleider Miriam van Bree, Bionext: "Eerder dit jaar hebben de leerlingen van S.V. Gio zelf aardappels gepoot en biologische groenten ingezaaid. Dat was voor velen een nieuwe en leerzame ervaring. Bij het koken zal dat vast ook zo zijn."

De middag wordt feestelijk afgesloten met een presentatie per groepje leerlingen, waarbij ze zelf hun gerecht uitserveren aan de gasten: business clubleden van S.V. Gio en keukenmedewerkers van Asto. Na afloop krijgen alle kinderen een verrassingspakket mee naar huis dat ze thuis in de keuken kunnen gebruiken, samen met hun ouders.Begin dit jaar is de samenwerking officieel gestart tussen de biologische aardappel-, groente- en fruitbedrijven en S.V. Gio. Oprichter Giovanni van Bronckhorst onderstreepte bij die gelegenheid het belang van gezond eten en bewegen, voor kinderen in het algemeen en voor de leerlingen van S.V. Gio in het bijzonder, die wat steun in de rug kunnen gebruiken.

De kok wordt gesponsord door het Koksbureau uit Den Haag. Het Koksbureau is hét adres voor uw personele kookvraagstukken, voor particulieren, ondernemers én koks. Het Koksbureau brengt vraag en aanbod van keukenpersoneel samen. Er wordt gekookt bij Astokeukens uit Rotterdam. Zij stellen hun kookstudio beschikbaar. 
Publicatiedatum: