Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 september op Food Center Amsterdam

De Markt van 1001 Smaken in het teken van streekproducten

De Markt van 1001 Smaken staat zondag 28 september in het teken van streekproducten. Een dag vol smaakvolle belevenissen op een unieke locatie in Amsterdam. Op 28 september opent het Food Center Amsterdam (FCA), aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam, haar poorten. Een unieke gelegenheid om, inmiddels traditioneel eenmaal per jaar, het groothandelscentrum als particulier te bezoeken.

Op deze gezellige dag valt er van alles te zien, proeven, ontdekken en beleven. Bij de ruim 100 kramen, kunnen bijzondere en smakelijke producten tegen groothandelsprijzen gekocht worden. Gedurende de dag wordt er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Zoals, de wedstrijd 'De Gouden Telegraaf Bal': de strijd om de lekkerste gehaktbal van Nederland, optredens van onder andere het Kapiteinskoor en een aantal kinderactiviteiten.Dit jaar staat een groot gedeelte van de Markt van 1001 Smaken in het teken van streekproducten. In Noord Holland worden heel veel mooie en/of smakelijke producten gemaakt door bevlogen ondernemers met een passie en trots voor hun product. De initiatiefnemers Gerrit en Jacob Preijde willen met hun Streek Markt, als onderdeel van de markt van 1001 smaken, deze producten beter bekend maken en een podium bieden. Om 13:00 uur organiseert Kroon van Holland een StreekLunch, waarbij gebruik gemaakt wordt van de producten op de markt. U kunt daarbij aanwezig zijn en genieten van de lekkerste Streekproducten. U kunt zich aanmelden voor de StreekLunch en/of de Meet & Greet (16:00 uur) door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met Jacob Preijde op nummer 06 11533145.

Het Foodcenter Amsterdam, voorheen beter bekend als de Centrale Markthallen, is dé groothandelsmarkt in food voor Groot Amsterdam van Nederland. Detaillisten, supermarkten, restaurateurs, zorginstellingen en andere foodspecialisten komen dagelijks naar het FCA vanwege het grote en veelzijdige aanbod aan verse producten. Vlees, wild en gevogelte, vis, aardappelen, groenten en fruit en algemene levensmiddelen uit binnen- en buitenland worden hier dagelijks verhandeld.

Vorig jaar hebben ruim 5000 bezoekers zelf ervaren wat het FCA allemaal te bieden heeft. Dit jaar wordt de Markt van 1001 Smaken gehouden op zondag 28 september van 11:00 tot 17:00 uur in de historische Centrale Markthal; een Rijksmonument. Overdekt, dus altijd droog en er is voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie, zie www.foodcenter.nl. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volg dit unieke evenement op facebook.
Publicatiedatum: