Financieren van mkb'ers in opkomende landen

Lendahand introduceert mesofinance

Mkb'ers in opkomende landen zijn vaak te groot voor een microkrediet en te klein voor een lening via de bank. Ze vallen tussen wal en schip als het gaat om het aantrekken van groeifinanciering. Met Mesofinance, het verstrekken van ontwikkelingskapitaal via crowdfunding, biedt de Nederlandse organisatie Lendahand deze ondernemers een kans om alsnog te groeien. Als beloning ontvangt de investeerder op het verstrekte (meso)krediet een vaste rente van 3 procent.

"Met Lendahand willen we mensen in de opkomende landen een betere toekomst bieden. Wie de levensomstandigheden daar écht wil verbeteren, dient zich volledig te richten op het versterken van het Midden- en Kleinbedrijf. Dat is waar wij in geloven", vertelt Peter Heijen, oprichter van Lendahand.

Mesofinance versterkt groei

Lendahand is voor iedereen die zelf wil bepalen aan welk project men geld wil uitlenen. Deze investering versterkt de financiële positie van ondernemers in onder andere Colombia en op de Filippijnen, maar er zullen nog meer landen volgen. Met het via crowdfunding verkregen ontwikkelingskapitaal kunnen de mkb'ers investeren in mensen, machines, materiaal of werkruimte. "Hiermee creëren ze nieuwe werkgelegenheid rondom hun onderneming. Dat draagt bij aan de lokale economische groei, beter onderwijs en gezondheidszorg. En dat leidt vervolgens tot een daling van de armoede", vertelt Heijen.

Sociaal en financieel rendement gaan hand in hand. "Het sociale aspect van Mesofinance is het feit dat je investeert in de vindingrijkheid en zelfredzaamheid van ondernemers wat leidt tot de creatie van banen. Hierdoor verbeteren uiteindelijk ook de leefomstandigheden. Tegelijkertijd ben je ook zakelijk investeerder, aangezien je de verstrekte lening plus 3 procent vaste rente op jaarbasis terugkrijgt. Sociaal en financieel rendement gaan zodoende hand in hand", aldus Heijen.

Meer informatie over Lendahand en de projecten van ondernemers is te vinden op: www.lendahand.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven