Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
666,66 euro voor Heino Kids Sporten

Bio-ondernemers doen hoogste bod op schaal met haring

Het is een mooie traditie aan het einde van het jaarlijkse carnavalsfeest in Heino: haringhappen. Niet alleen lekker, maar ook mooi, want de opbrengst van de veiling gaat steevast naar een lokaal goed doel. Afgelopen carnaval leverde de schaal met haring maar liefst 666,66 euro op en dit bedrag wordt namens Carnavalsvereniging de Sökkestoppers overgemaakt op de rekening van de Stichting 'Heino Kids Sporten'. Deze stichting is begin 2014 officieel opgericht en heeft in relatief korte tijd al veel naamsbekendheid gekregen. Het motto van HKS luidt: Ieder kind heeft recht op sport. De Heinose stichting richt zich op kinderen uit de voormalige gemeente Heino in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, die niet kunnen sporten door belemmeringen van financiële of andere aard die ouders/verzorgers niet zelf kunnen oplossen. Via HKS kunnen deze gezinnen een financiële bijdrage krijgen voor het lidmaatschap van een sportclub en/of bijdrage van sportkleding en dergelijke.

Het is natuurlijk geen toeval dat Prins Robert (directeur van Fakkert Biologische Voeders B.V.) het goede doel van HKS heeft uitgekozen. Hij beloofde bij zijn aanstelling al dat het een sportief jaar zou worden en dat hebben de raadsleden geweten ook. Meerdere sportieve disciplines werden afgelopen jaar door de raadsleden afgewerkt en dat gunt de prins de Heinose jeugd natuurlijk ook. Tijdens het jaarlijkse rodeofeesten reikte Prins Robert en Adjudant John de cheque uit aan Emiel Berghuis en Cor van Gasteren van HKS.

Het hoogste bod was afkomstig van de bedrijven Fakkert Diervoeders, Dabeko, Biologisch Varkensbedrijf Reimert, Neulen Aftimmerbedrijf, ARH Verhuur, Jos Lamers Bouw & Verbouw, Juwelier Boerdijk, Seine Wonen, W. Lozeman, Paauw Greenworks en N35 Media.

Voor informatie over HKS is te vinden op www.heinokidssporten.nl.
Publicatiedatum: