Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joszi Smeets nieuwe directeur Youth Food Movement Nederland

Joszi Smeets is per 1 oktober 2014 de nieuwe directeur van de Youth Food Movement Nederland. Joszi volgt daarmee Joris Lohman op, die de afgelopen twee en een half jaar de YFM aanvoerde.

Joszi is geen onbekende binnen de organisatie: afgelopen jaar organiseerde ze de YFM Academie, waarmee zij de nodige kennis opdeed en het netwerk van de YFM goed leerde kennen. Het jaar ervoor doorliep ze de YFM Academie zelf. In 2011 was ze mede verantwoordelijk voor de productie van het eerste Food Film Festival vanuit filmhuis Studio/K. Joszi is dus al langere tijd bekend met de filosofie en energie van de YFM.

Joszi: "De YFM kan als geen ander jongeren verbinden en in beweging brengen rondom voedsel. Ik wil die verbindende kracht verder uitbouwen en creatieve energie stimuleren. Hiermee stellen we jongeren in staat om op een versnelde manier het voedselsysteem te veranderen!"


Joszi Smeets.

Met de aanstelling van Joszi zal Joris Lohman de YFM verlaten. Joris was sinds 2010 bij de YFM betrokken en werd in 2012 voorzitter, een functie die in 2013 veranderde in directeur. Hij zal zich de komende tijd gaan richten op internationale projecten in een nieuwe functie bij Slow Food International. Elisabeth Lanz blijft voorzitter van het bestuur van YFM Nederland.

Joris: "Ik ben er trots op dat ik de YFM zo kan achterlaten: we zijn gegroeid van een klein clubje gemotiveerde mensen naar een nationale beweging. Ik weet zeker dat de YFM een geweldige toekomst tegemoet gaat onder leiding van Joszi. Ik zie nog zoveel potentie en goede idee├źn ontstaan! Er is nog veel te doen."

Joszi Smeets (1988) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Urban Environmental Planning aan de WUR. Ze schreef haar scriptie over sociale bewegingen rondom duurzaamheid waarvoor zij zich verdiepte in dat wat mensen drijft zich te verbinden om verandering te bewerkstelligen. Ze werkte als producent bij Filmhuis Studio/K in Amsterdam waar zij verantwoordelijk was voor de productie van evenementen en festivals. In 2012 nam ze deel aan de academie van campagnebureau BKB.

Benieuwd naar Joszi? Volg haar op twitter en bekijk haar op LinkedIn.

Voor meer informatie: www.youthfoodmovement.nl
Publicatiedatum: