Erfpachtovereenkomst biologische cranberryteelt op Texel getekend

Maandag 18 augustus hebben Staatsbosbeheer en de Stichting Cranntex de erfpachtovereenkomst getekend voor de biologische teelt van cranberry's langs de Rozendijk op Texel. De teelt van biologische cranberry's past in het omliggende gebied en bij de werkwijze van Staatsbosbeheer. De erfpachtopbrengsten worden gebruikt voor het beheer en onderhoud van natuurgebieden elders op Texel.


Benno Bakker en Jan Buijs van Cranntex tekenen de erfpachtovereenkomst.

Met deze samenwerking laat Staatsbosbeheer zien dat commerciële teelt en natuurbeheer goed samen gaan en elkaar zelfs kunnen versterken. De cranberry is familie van de heide, waardoor de plant goed past bij het naastgelegen duingebied. Met de verpachting van 1 hectare grond voor cranberryteelt kan het beheer voor ongeveer 25 hectare duingebied of de begrazing van enkele terreinen worden gefinancierd. De teelt en de verwerking van de cranberry vindt op Texel plaats en dus een streekeigen product, een stimulans voor de Texelse economie.


Planten van de cranberrystruiken in 2013.

Klik hier voor meer informatie in het blog van Staatsbosbeheer Texel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.