Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peer: duurzaam en lokaal cateringhapje

Peter Pan kookstudio en catering in Amsterdam werkt met duurzame en lokale producten en introduceert vandaag (18 augustus) het duurzame hapje 'Waterlandse schapenbrie met gecarameliseerde peer'.

Radio en televisie maken er dagelijks melding van, de kranten staan er bol van, de Telegraaf is een selfie-campagne begonnen. De peer, een typisch Nederlandse exportproduct, heeft te lijden onder de Russische boycot. Als echte Nederlanders willen de medewerkers van Peter Pan kookstudio en catering het niet zo ver laten komen en dus proberen ze met man en macht de perentelers een hart onder de riem te steken. Ter ondersteuning lanceert Peter Pan het schapenbrie met peer-hapje.

De Hollandse peer, -wie is er niet mee opgegroeid- heerlijk om zo in te bijten, ijs van te maken, te verwerken in een smoothie of hartig gerecht en... als culinaire amuse. De peeramuse is in een handomdraai gemaakt en een culinair hoogstandje.


Kookworkshop Amsterdam

Naast biologische catering organiseert Peter Pan diverse kookworkshops. Voor aanvang van de kookworkshops kunnen gasten een fietstocht maken langs biologisch boerderijen in Waterland. Hier krijgen ze uitleg en kopen ingrediënten voor de wisselende Hollandse kookworkshop, bereid met streekproducten en specifiek samengesteld voor het seizoen. Eén van de boerderijen die ze aandoen is de Dikhoeve. Op ambachtelijke wijze wordt een deel van de schapenmelk verwerkt tot Skeapsrond (lijkt op brie). De Dikhoeve is een van de weinige boeren kaasmakerijen die nog zo te werk gaan.

Duurzaam en lokaal

Naast de Dikhoeve werkt Peter Pan met zoveel mogelijk streek- en biologische producten. Momenteel zijn de medewerkers van Peter Pan in contact met diverse biologische moestuinen in Amsterdam Noord om seizoensproducten af te nemen voor de catering en kookworkshops. De kookstudio van Peter Pan is klimaatneutraal, kookworkshop gasten kunnen zelf kruiden plukken in de kruidenbakken voor bereiding van het diner.

Recept Peter Pan Peer met Brie amuse

  • 1 peer
  • 4 el poedersuiker
  • 90 gram skeapsrond kaas (of boeren brie)
  • lollystokjes

Recept:
  • Verwarm de oven voor op 120º C.
  • Snij de peer in flinterdunne plakken. Snij de peer van boven naar beneden. Verwijder het klokkenhuis.
  • Leg de partjes op bakpapier en bestrooi met poedersuiker.
  • Schuif de bakplaat in de oven, laat beide kanten van de peer circa 8 minuten drogen en knapperig worden.
  • Snijd ondertussen de kaas in gelijkmatig dikke plakjes van 2x4 centimeter.
  • Steek ieder stukje kaas op een lolliestokje en plak er de gecarameliseerde peer tegen aan.

Voor meer informatie: www.peterpan.nl
Publicatiedatum: