Behoefte aan nieuwe leveranciers voor Russische biologische markt

Rusland heeft op 7 augustus een importverbod ingesteld ingesteld voor veel levensmiddelen uit de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere westerse landen. De Russische premier Dmitri Medvedev is ervan overtuigd dat de boycot de binnenlandse landbouw een impuls zal geven. Ook zal dit nieuwe mogelijkheden bieden op de Russische markt voor landen waarvoor deze sancties niet gelden. Hierbij kan je denken aan Zwitserland, Argentinië, Servië, Chili, Bolivia, Turkije, Tunesië, India, de Arabische en Afrikaanse landen en nog veel meer. De huidige situatie zal bijdragen aan de totstandkoming van nieuwe relaties met nieuwe leveranciers, waarvoor voorheen de toegang tot de Russische markt belemmerd werd oor de dominantie van de bedrijven uit de VS en EU.

De Russische biologische en eco-markt ontwikkelt zich zeer intensief. Volgens onderzoek van de bevoegde instantie 'RBC.research' is de Russische markt voor eco-producten in de periode van 2002 tot 2008 vertwintigvoudigd. De onderzoekers verwachten dat de ecologische voedselomzet in 2015 zal toenemen tot 324,4 miljoen dollar.

Nieuwe handelspartners kan men waarschijnlijk ook vinden op de 'We Organic'-afdeling van de enige Russische professionele 'Trade Show' waar de hele sector van biologische, ecologische en gezonde producten en diensten aan bod komt - de Wellness Expo 2014.

Bron: Connature - Connecting green


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.