Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt viert 20e verjaardag

Van 20 tot en met 24 augustus 2014 vindt de jaarlijkse Landgoedfair plaats op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het is dit jaar de 20e keer dat dit grootse zomerevenement wordt gehouden op het familielandgoed. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van het heerlijke buitenleven. Slenteren langs de ruim 180 stands met lekkernijen, kleding en accessoires, tuinartikelen, brocante en nog veel meer.

Nieuw dit jaar is het Levend Erfgoed Plein, met veldjes met oergranen en Lakenvelders. Op de Stoere Mannen Weide is onder meer een stoer, actief programma met Gators en bladblazers. De Stoere Mannen Weide is uitgebreid met een Kids Plein van 1000 m². Hier kunnen kinderen (en iedereen die zich nog kind voelt) zich uitleven op de stormbaan, klimtoren, paintballen en kruisboogschieten. Bij Staatsbosbeheer kunnen kinderen broodjes bakken, op de foto als boswachter en een uilskuiken knutselen. Kaartjes (ter waarde van 3 euro) winnen voor het Kids Plein? Doe mee aan de kleurwedstrijd. De kleurplaat is op te halen bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker of te downloaden op www.landgoedfair.nl (kijk bij Kids).


Demonstraties en workshops

Wie moe is van alle indrukken, kan terecht op één van de vele terrassen op de fair. Er is gezellige livemuziek en bezoekers kunnen rekenen op bijzondere demonstraties met paarden, vogels, honden en nog veel meer. Iedere dag zijn er workshops met bloemen te volgen bij Present Garden. Deelnemers bekleden een rieten mand met stoer drijfhout en vullen hem met voorjaarsbloeiende bloembollen en zomerbloeiende plantjes. Meer informatie en aanmelden kan via www.landgoedfair.nl.

Bijzonder diner door Slow Food

Op donderdagavond 21 augustus is een bijzonder viergangendiner in de open lucht, bereid door vier topkoks van de Slow Food Chefs Alliantie. Zij koken met lekkere, duurzame, regionale producten, bij voorkeur met producten uit de 'Ark van de Smaak'. Dit zijn waardevolle, unieke producten en rassen, waaronder ook Lakenvelders. De kosten voor dit unieke diner bedragen slechts 65 euro inclusief viergangendiner, wijn, koffie én toegang tot de Landgoedfair.


Dairy Fair

Net buiten het fairterrein is op zaterdag 23 augustus van 10:00 tot 15:00 uur de Dairy Fair Mariënwaerdt. Hier showen Betuwse boeren hun mooiste melkvee. De mooiste Frisian-Holsteiner wordt uitgeroepen tot 'Barones 2014' en mag een ereronde maken in De Grote Parade. Dit melkvee-evenement is vrij toegankelijk.

Praktische informatie

Data en openingstijden: woensdag 20 tot en met zondag 24 augustus 2014, dagelijks van 's ochtends 10:00 uur tot 's avonds 18:00 uur, vrijdag tot 20:00 uur.

Toegangsprijzen: entree 15 euro; parkeren 2 euro (komt ten goede aan het wandelpadenproject Stap voor Stap). Vrijdagavond 18:00–20:00 uur: 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar: gratis; van 13 tot en met 16 jaar: 7,50 euro.
Kaarten kunnen vanaf juni in de voorverkoop met 3 euro korting worden gekocht via www.landgoedfair.nl voor 12 euro.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Voor meer informatie: www.landgoedfair.nl
Publicatiedatum: