De omzet van voedingsmiddelenbedrijf Wessanen is in de eerste helft van 2014 met 2% gestegen tot 272,5 miljoen euro. De nettowinst van voortgezette activiteiten steeg van 3,4 miljoen naar 13,6 miljoen euro. In deze cijfers zijn de resultaten van de onderdelen distributeur Natudis en snackdochter Izico niet meegenomen. De twee divisies werden in het afgelopen kwartaal verkocht.



De merkendivisie vertoonde de grootste omzetgroei, met 4,8% naar 218,9 miljoen euro. Omdat reguliere supermarkten steeds meer schapruimte voor dit soort producten vrij maken en er ook steeds meer gespecialiseerde supermarkten bijkomen verwacht Wessanen voor dit onderdeel ook voor de rest van het jaar groei. De markt zal volgens de onderneming ongeveer 5% groeien komend half jaar.

De omzet van Amerikaanse drankendochter ABC daalde van 60,4 miljoen euro naar 53,6 miljoen euro. Als gevolg van lagere operationele kosten en het terugschroeven van de marketinguitgaven was het bedrijfsonderdeel wel weer winstgevend. Wessanen verwacht dat ABC ook over heel 2014 winst zal maken.

Bron: Wessanen