Sint Jans rogge voor bijenwoningen en koeken

Kom ook Oogsten voor de Toekomst!

Immeke gaat samen met u het kleurrijke roggeveld oogsten! Afgelopen oktober is het met de hand ingezaaid. Nu is de rogge rijp en klaar om geoogst te worden. Immeke gaat van het stro bijenwoningen. En van de roggekorrels zelf? Die brengt Immeke naar de molen om te laten malen voor heerlijke honing-roggekoeken.

Wanneer: Zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014 (of bij slecht weer: 2 en 3 augustus)

Tijd: Beide dagen vanaf 10:00 uur totdat de organisatoren en deelnemers er bij neervallen.
Waar: Landgoed 't Hemeltje, Paalmansweg 9, 7437 SV Bathmen.Voor wie: Iedereen die het leuk vindt om rogge te oogsten is welkom! Maak het mee op de akker. Wil je roggestro oogsten om zelf aan de slag te gaan met het maken van bijenwoningen? Zorg dan voor vervoer zodat je de schoven direct mee kunt nemen. Per zelfgeoogste schoof vraagt Immeke een bijdrage van 3,50 euro.

Ben je van plan om te komen laat het dan weten via bericht@immeke.nl.

Overnachten

Deelnemers zijn welkom om te blijven overnachten. Neem dan je eigen tent mee en plaats hem op Camping de Flierweide, Traasterdijk 16 7437 RZ Bathmen (0570 541478). De camping ligt vlakbij molen De Leeuw en nog geen 5 kilometer van de akker.

Eten

Neem allemaal iets lekkers te eten mee. Het thema is boeren-picknick. Als iedereen voldoende meeneemt voor het aantal personen waarmee ze zijn gekomen, zal er altijd genoeg zijn voor iedereen. Alles zal op een grote tafel gezet worden en dan zal alles eerlijk gedeeld worden. Eet smakelijk.

Voor meer informatie: www.immeke.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven