Ritme van het seizoen
Bolenius begon drie jaar geleden met zijn eigen moestuin. Destijds op een braakliggend terrein, nu is er een daktuin, direct naast de keuken van zijn restaurant. Kusters geeft aan niet anders meer te willen; "je weet wat je zaait, volgt het ritme van het seizoen en kunt dat perfect vertalen naar een heerlijk menu."Kwaliteit en bewustwording
Naast de kwaliteit die eigen kweek garandeert heeft 'urban farming' een niet te onderschatten toegevoegde waarde, bewustwording. Zeker in Amsterdam, maar ook in andere steden, weten weinig mensen meer waar hun eten vandaan komt. De moestuin van Bolenius wordt regelmatig bezocht door de kinderen van het naastgelegen kinderdagverblijf. Zij mogen helpen met het onderhoud. Op deze manier blijven kinderen in contact met hoe hun eten groeit en ontstaat, in plaats van dat ze denken dat groente uit de supermarkt in zakjes komt. En dat is nodig want slechts 1% van de kinderen in Nederlandse steden krijgt de noodzakelijke dagelijkse hoeveelheid, 40 gram, groente binnen.Groente van volle grond in Amsterdam
Deze manier van werken gebeurt nog te weinig, het vraagt ook om een ander uitgangspunt. "We zijn niet beperkt door het marktaanbod, wat we onze gasten te eten geven planten we immers zelf", aldus Kusters. Mooie groente van eigen, volle grond en dat vanaf de Zuidas, de meest stadse vierkante meters van Amsterdam!Voor meer informatie: www.bolenius-restaurant.nl