Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaan bio-voedsel verbouwen in het dorp

Schouwerzielster Mouskerij wint verkiezing Duurzame Dorpen 2014

De verkiezing Duurzame Dorpen 2014 is gewonnen door de initiatiefnemers van de Schouwerzielster Mouskerij. Zij zijn van plan biologisch voedsel te verbouwen in het dorp Schouwerzijl. Hun winnende project werd door de jury verkozen uit tien genomineerde dorpsplannen. De winnaars krijgen 5.000 euro en professionele coaching om het plan uit te voeren.

Prijs voor zeven initiatieven

Tijdens de slotavond van de verkiezing op 26 juni ontvingen in totaal zeven initiatieven een prijs uit handen van gedeputeerde Henk Staghouwer. Naast de Schouwerzielster Mouskerij werden projecten uit Blauwestad (boomgaard), Westerwijtwerd (bijendorp), Slochteren (zonnecollectief), 't Zandt (ontdekkingstuin) en Zuidhorn (duurzame hangplek) beloond met een financiƫle bijdrage of coaching.


De initiatiefnemers van de Schouwerzielster Mouskerij.

Jury

Het project in Schouwerzijl stak er bovenuit vanwege het heldere doel en de werkwijze, het gedegen en realistische financieringsplan en de combinatie van natuur, milieu en plezier. Dat en de grote saamhorigheid in het dorp maken dat de jury het volste vertrouwen heeft in een goed resultaat.

Volg de projecten via Facebook

Via de Facebookpagina van Duurzame Dorpen is het mogelijk alle initiatieven op de voet te volgen. De verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt in samenwerking met de provincie Groningen.
Publicatiedatum: