Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poeder van chiazaadjes gelinkt aan Salmonella-uitbraak

Ten minste 73 mensen in de Verenigde Staten en Canada lijken een salmonella-besmetting opgelopen te hebben van tot poeder vermalen gekiemde chiazaadjes. Het gaat om 52 mensen in Canada en 21 mensen in de VS. In Canada zijn zes mensen in het ziekenhuis opgenomen. Gekiemd chiazaad-poeder wordt gemaakt van gemalen, gedroogde, gekiemde chiazaden. De kiemomgeving is warm en vochtig, dit maakt het tot de perfecte omgeving voor de groei van bacteri├źn. De zieken zijn ge├»nfecteerd met Salmonella Newport, Salmonella Oranienburg of Salmonella Hartford.
 
In Canada zijn de producten van de volgende merken teruggeroepen voor onderzoek: Organic Traditions, Back 2 the Garden, Intuitive Path SuperFoods, Harmonic Arts Botanical Dispensary, Naturally Organic, Pete's Gluten Free, Noorish Superfoods, MadeGood, en Dietary Express. In de VS zijn de volgende merken betrokken in het onderzoek van de FDA: Navitas Naturals, Williams Sonoma, Organic Traditions, BioEssential Botanicals, Back 2 the Garden, Harmonic Arts Botanical Dispensary, Intuitive Path Superfoods, and Noorish Inc. en Green Smoothie Girl.

De teruggeroepen producten hebben een lange houdbaarheid en staan mogelijk nog steeds bij mensen thuis in de kast. Het wordt afgeraden om chiazaad-producten van deze merken te eten. Gooi ze weg in een afgesloten verpakking of breng het product terug naar de winkel. Na het aanraken van de producten dient men de handen te wassen in een warm sopje.

Bron: Food Poisoning Bulletin

 
Publicatiedatum: