Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Ron presenteert de Bio Blije Bijen Ballen

Bio-Ron presenteert de Bio Blije Bijen Ballen. Dit is een zelfmaaksetje voor 10 kleiballen met zaad van nectarhoudende planten waar bijen, hommels en vlinders blij van worden. Deze ballen kunnen in eigen tuin, dorp, stad of platteland op zonnige plekjes uitgestrooid worden, zodat met name de wilde soorten weer de kans krijgen om voldoende nectar te verzamelen. Zo kan iedereen zijn balletje bijdragen om deze bedreigde populatie een handje te helpen.Het setje bevat bijen ansichtkaarten, bentonitklei, bio-bodem bokashi en het bio blije bijen zaadmengsel bestaande uit: Phacelia, boekweit, gele mosterd, alexandrijnse klaver, koreander, esparcette, rettich, kummel, dille, bernagie, goudsbloem, venkel en kaasjeskruid (malve).

Naast dat het een lust is voor het oog als deze planten allemaal in bloei staan en bijen, hommels en vlinders er omheen zwermen zijn de meeste planten, of delen daarvan, ook eetbaar.


Leuk om kado te doen en te krijgen

Wanneer u met een grote groep mensen en dus veel blije bijen ballen wilt maken zijn alle grondstoffen ook in losse grotere verpakkingen te verkrijgen. De blije bijen zaden zijn natuurlijk ook prima geschikt om een groter oppervlak in te zaaien in de tuin, braak land of langs een weide of akkerrand.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: