Circa 60.000 bezoekers verwacht

Lekker naar de Boer: open erf bij 160 biologische boeren en tuinders

Steeds meer mensen ontdekken de smaak en kwaliteit van biologische producten. Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 21 en 22 juni krijgt iedereen de kans om de mensen achter die producten ontmoeten en zien wat biologisch boeren in de praktijk betekent. Verspreid over Nederland houden 160 biologische boeren en tuinders open erf. Ketenorganisatie Bionext verwacht circa 60.000 bezoekers.
 
De deelnemende biologische boerenbedrijven pakken groot uit op 21 en 22 juni: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Bezoekers zien, ruiken, proeven en ervaren het boerenleven en kunnen kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ga eens zelf appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien.
 
Miriam van Bree, campagneleider: "Lekker naar de Boer is méér dan een dagje uit op de boerderij. Biologische boeren en tuinders werken zo natuurlijk mogelijk en laten graag zien welke voordelen dat heeft voor de smaak van de producten, de biodiversiteit op het land en het welzijn van dieren. Een rondleiding met uitleg van de boer is hartstikke leuk en zorgt ervoor dat je anders tegen zo'n krop sla of kilo appelen gaat aankijken."
 


Een overzicht van alle deelnemende boerderijen staat op: www.lekkernaardeboer.nl. Moeilijk kiezen? Kijk dan voor inspiratie op de pagina 'Uitgelicht'.
 

Nieuwe fietsroutes

Men kan er ook voor kiezen om op de fiets te springen en de geur van het platteland op te snuiven. Er zijn mooie nieuwe fietstochten uitgestippeld van de stad naar de biologische boer in de buurt. De fietsroutes starten op 25 verschillende plekken in Nederland en zijn gratis te downloaden via www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes.
 
Lekker naar de Boer is een campagne van Bionext en vormt onderdeel van de promotiecampagne Biologisch, Lekker Natuurlijk. Deze campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven