"Zeer positieve reacties op bio-horeca"

Half miljoen gasten eten jaarlijks biologisch in Nederlands Openluchtmuseum

De Monitor Duurzaam Voedsel laat zien dat consumenten in Nederland steeds vaker kiezen voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In 2013 steeg de omzet met 10,8%. Het Nederlands Openluchtmuseum geeft zijn gasten ook deze keuze tijdens een bezoek aan het museumpark.

De acht museumrestaurants zijn sinds januari 2014 EKO-gecertificeerd (60%). Jaarlijks genieten ruim een half miljoen gasten van biologische specialiteiten waaraan maximale aandacht is besteed. Of ze nu een dagje uit zijn met de familie, een bedrijfsuitje of inspiratiedag hebben, of een personeelsfeest, gasten van het Openluchtmuseum ervaren de kwaliteit van vroeger, passend bij verwachtingen van vandaag.Het Openluchtmuseum gaat over de geschiedenis van het dagelijks leven van gewone mensen in Nederland. Mensen die hun eigen groenten verbouwden, wat kippen en een varken hielden en voor boodschappen af en toe naar de markt in de dichtstbijzijnde stad gingen. De horeca van het Openluchtmuseum sluit hier naadloos op aan door huisgemaakte gerechten van het seizoen te serveren en samen te werken met zorgvuldig geselecteerde lokale aanbieders.

Margo Braafhart (assistent salesmanager Openluchtmuseum): "Onze zakelijke gasten reageren zeer positief op onze biologische horeca. Het past bij het verhaal dat het museum vertelt en levert voor onze gasten een sterke en smakelijke meerwaarde aan personeelsfeest, vergadering of bedrijfsuitstapje."


Een voorgerechtje met huisgerookte zalm en een crackertje van 'bierbostel', een smakelijk en eiwitreik bijproduct uit de eigen bierbrouwerij.

EKO: garantie voor ├ęcht biologisch eten

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dat wordt onafhankelijk en nauwgezet gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk. Het Openluchtmuseum heeft inmiddels de stap gemaakt naar 60% biologische inkoop.


Monitor Duurzaam Voedsel

De Monitor Duurzaam Voedsel geeft een overzicht van de consumentenbestedingen aan duurzaam voedsel in Nederland. Kijk voor meer informatie daarover op www.monitorduurzaamvoedsel.nl.

Voor meer informatie:

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
026 3576111
info@openluchtmuseum.nl
www.openluchtmuseum.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven