Call to Action Wereldvoedseldag 2014: 16 oktober

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dé dag om met elkaar na te denken over hoe we honger de wereld uit kunnen helpen en de groeiende wereldbevolking duurzaam kunnen voeden. Die vraag gaat niet alleen boeren, beleidsmakers en wetenschappers aan, maar ons allemaal.

Wat wij kopen, verkopen, vertellen, koken of weggooien heeft invloed op de rest van de wereld. We kunnen dan ook allemaal bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Daarom nodigen de organisatoren iedereen uit om ideeën voor publieksacties in te dienen. Dit om samen een vuist te maken voor een beter voedselsysteem en Wereldvoedseldag groot op de kaart te zetten, door heel Nederland.

Doe mee met jouw Call to Action!

Vind jij ook dat ons wereldvoedselsysteem beter en duurzamer kan? Heb jij een idee of initiatief waarmee je anderen aan het denken of in beweging krijgt? Wil jij hiervoor meer aandacht en kun je een steuntje in de rug gebruiken?

Kortom: heb jij een Call to Action voor Wereldvoedseldag 2014? Dien jouw idee in voor 30 juni en maak kans op maximaal 1.500 euro én praktische ondersteuning om jouw plan uit te voeren in de eerste helft van oktober.


Wat wil jij op de kaart zetten?

Een buurtdiner of buurtmarkt, een voedselruilactie, koken met kinderen, een rondleiding op een boerderij of moestuin, een ludieke actie op straat of nog iets heel anders. Of het nou gaat over duurzame productie, eerlijke handel, voedselverspilling, stadslandbouw, streetfood, honger, obesitas of voedselmarketing. Of je nou in Moddergat of Maastricht woont, in Amsterdam of Zwolle. Elke publieksactiviteit die mensen aan het denken zet over ons wereldwijde voedselsysteem komt in aanmerking.

Wie organiseren Call to Action, Wereldvoedseldag?

Call to Action, Wereldvoedseldag is een coalitie van FoodGuerrilla (Oneworld), ministerie van Economische Zaken, Fairfood en Oxfam Novib. Door in de eerste helft van oktober de vele voedselinitiatieven die Nederland rijk is in de schijnwerpers te zetten, nemen we een energieke aanloop naar Wereldvoedseldag. Op Wereldvoedseldag zelf – 16 oktober – organiseren we een inspirerend evenement waar de Call-to-Action-deelnemers ook weer een podium krijgen.

Voor meer informatie: www.oneworld.nl/wereldvoedseldag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven