Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

(H)eerlijk boeket: Om je vingers bij af te likken!

Koos Visscher, bloem- en sinds nu ook groentekunstenaar, en Rineke Dijkinga, auteur van de boeken 'Weten van (h)eerlijk eten' hebben de handen ineen geslagen en presenteerden tijdens de kunstroute Pinksteren in Sellingen iets nieuws: een eetbaar boeket, bestaande uit enkel biologische ingrediƫnten.

Een heerlijk en kunstig bouquet? Gezond, mooi en lekker? Een-lang-zul-je-leven-boeket? Noem het zoals jij het noemen wilt maar het staat buiten kijf dat deze twee creatieve mensen iets moois bedacht hebben. Koos Visscher, al 30 jaar bloemkunstenaar, maakt met seizoensgebonden ingrediƫnten een eetbaar boeket en Rineke Dijkinga deelt haar kennis met je over de gebruikte groenten en kruiden. Zo kun je dagen genieten van 'gezond, mooi en lekker'.Al sinds mensenheugenis geven we elkaar bloemen bij speciale gelegenheden: om iets te vieren, om een zieke een hart onder de riem te steken, om iemand te bedanken of om je liefde uit te spreken. In de Middeleeuwen gaven we elkaar speciale planten en kruiden cadeau met een symbolische waarde. Zo gaf je aan iemand:
  • Kamille als je hem kracht bij tegenspoed wilde wensen;
  • Een zonnebloem als je iemand bewonderde;
  • Een takje tijm als een man wilde aangeven: ik zoek een goede huisvrouw zoals jij;
  • Goudsbloemen als je je dankbaarheid wilde uiten.

In 2014 kunnen we de traditie nieuw leven inblazen: Geef eens een eetbaar, biologisch boeket, heerlijk en vol gezondheid. Daarmee geef je wel heel mooi aan dat je iemand het allerbeste toewenst. En je doet voor het milieu en de aarde een wezenlijke stap in de goede richting. Sinds kort weten we van alle (verboden) pesticiden op bloemen en planten, alle reden om, als je iemand een cadeautje wilt geven, te kiezen voor iets duurzaams.Wie herinnert zich niet de reclameslogan: 'Help de natuur een pootje, eet enzovoorts'. Een prachtige manier om het Wereld Natuur Fonds onder de aandacht te brengen. Rineke Dijkinga en Koos Visscher zeggen het met deze woorden: "Maak een duurzaam gebaar en geef een (h)eerlijk boeket aan elkaar."

Voor meer informatie: www.heerlijk-boeket.nl en www.rinekedijkinga.nl
Publicatiedatum: