Biokap en het nieuwe risicomodel staan centraal

Bionext College 1 juli: borgen van biologische kwaliteit

Als bedrijf wil je zeker weten dat je eindproduct gegarandeerd biologisch is. De tijd dat een certificaat die zekerheid bood is al lang voorbij. Bedrijven worden wettelijk geacht alles in het werk te stellen om biologische kwaliteit te borgen. Daarom is in 2008 Biokap gestart.

Biokap is een gezamenlijk residumonitoring database, ontwikkeld door VBP in samenwerking met RIVM en Skal. In dit systeem brengen 18 VBP-leden analyseresultaten anoniem in, waardoor zij samen over veel informatie beschikken dan individueel mogelijk is. De database bevat meer dan 4.000 analyseresultaten. Vanuit Biokap is ook de Biokap residunormering ontwikkeld, die overeenkomt met de BNN-normering en IFOAM EU-normering. Skal hanteert de BioKap-normering in Nederland.

Meten is weten, maar dat is pas het begin. Want biologische kwaliteit is meer dan residuvrij. Om die reden hebben VBP, PreconFood management en AOL, Assoziation Oekologische Lebensmittelhersteller een nieuw risicomodel voor biologische bedrijven ontwikkeld.

Dit model maakt een groot aantal risico factoren concreet zichtbaar ten aanzien van landen, toeleveranciers, product en/of proces. Om vervolgens die risico's met beheersmaatregelen effectief te borgen. De tool bevat een op HACCP-methodiek ontwikkeld risicomodel dat bedrijven op maat kunnen maken voor de eigen situatie.

Bionext College 1 juli: borgen van biologische kwaliteit

Op dinsdag 1 juli organiseert Bionext in samenwerking met Precon-Food management en Skal een informatiebijeenkomst over het borgen van biologische kwaliteit. Biokap en het nieuwe risicomodel staan hierin centraal. Sprekers zijn Margreet van Brakel, Marcel Tijhuis, Bavo van den Idsert en Paulien Veerman. In het Beauforthuis te Austerlitz (onder voorbehoud) vindt van 13:30 tot 16:30 uur de bijeenkomst plaats. Voor leden is het kosteloos, niet-leden betalen 50 euro. Inschrijven kan met dit formulier.

Voor wie interessant?

De bijeenkomst richt zich op kwaliteitsmedewerkers management en inkopers van handels- en verwerkingsbedrijven actief in de biologische sector. Voor vragen kunt u contact opnemen met Bionext, Paulien Veerman, telefoon: 030 2339970.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.