"Mooi om op het hoogtepunt te stoppen"

Laatste 'Sofie op de Wallen': 5 juli

Tholen - De vijfde editie van Sofie op de Wallen vindt plaats op zaterdag 5 juli 2014 in Amersfoort. Het zal tevens de laatste editie van het biologisch/vegetarisch eetfestijn zijn. De kaartverkoop gaat vandaag (maandag 2 juni) van start. "We hebben in vijf jaar tijd echt iets heel moois neergezet. De voornaamste reden dat we stoppen is omdat het evenement te veel een gewoonte wordt. We steken graag onze energie in verandering. Dan is het mooi om op het hoogtepunt te stoppen", zo licht organisator Abel Hetzberger (van De Expeditie) toe.

Hij geeft aan dat het zogenaamde 'biologische dorp' in Amersfoort zich ook zonder het eetfestijn zal blijven profileren. "Zo hebben we onder meer het Voedselcollectief Amersfoort opgezet, waarmee we heel veel mensen bij elkaar brengen."Sofie op de Wallen zal net als vorig jaar gehouden worden in Plantsoen-West. "We schuiven ongeveer 100 meter op, omdat we anders een te smal stuk van de stadswal mee moeten pakken." Net als andere jaren zal het eetfestijn opgeluisterd worden door zo'n dertig muzikanten en andere artiesten. "Zij zullen wederom langs de lange tafels trekken. Ook zullen dit jaar een aantal andere cateraars het diner verzorgen, waaronder Sant Femmes, dit is een kookgroep die enkel uit mannen bestaat. Ook komen er wat 'kleine zoete cateraars'." Een groot deel van de producten komen van telers binnen een straal van 25 kilometer rond Amersfoort.

Het evenement wordt net als andere jaren volledig georganiseerd door vrijwilligers. Er is ruimte voor 500 betalende bezoekers en vijftig vrijwilligers. Kaartjes zijn te koop bij alle biologische winkels In Amersfoort en bij De Expeditie aan de Schimmelpennickkade in Amersfoort.

Klik hier voor meer informatie over Sofie op de Wallen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven