Tweede Pinksterdag op Hoeve Biesland in Delfgauw
Nieuw Food Feest: 'Wat de boer niet ken'
Van 10:00 tot 17:00 worden er aan het begin van de oprijlaan van Hoeve Biesland diverse activiteiten georganiseerd gericht op lekker en gezond voedsel afkomstig uit de omgeving. De ochtend begint met een bio ontbijt in de prachtige wei van de Bieslandse polder met live muziek. Er zijn nieuwe lekkernijen te ontdekken in het aanbod van de streekmarkt van onder andere Delfse Waren, nieuwe bakkerij Bronswijk van Buytendelft en de slowkoffie van Koffiebranderij Boon. Men kan zich laten inspireren door de verschillende workshops over onder andere 'gezonde voeding' door Miss Natural 2014, een wildpluk kruidenwandeling in het bos, een kookworkshop en een yoga wandeling in de Delftse natuur.
Ook voor de kleinste is het heerlijk om buiten te zijn en is er genoeg te doen. De hele dag vindt er de kinderkookworkshop van Smaaktnaarmeer plaats voor kinderen van +/- 6 tot 12 jaar. De jonge deelnemers krijgen de ingrediënten niet zonder slag of stoot. Vóór ze gaan koken, oogsten de kleine koks de groenten zelf om onder begeleiding van de smaakjuf er een heerlijke maaltijd van te maken. Ook is er een speurtocht door de moestuin van De Groenteboerin educatief voor iedereen. En natuurlijk is er genoeg te eten! De bezoekers van het festival kunnen zich culinair laten verwennen door de verschillende pop-up keukens die met het aanbod van de dag een heerlijke hap verzorgen. Van Karel's Bio Friet, exotische bapao's van Phuong&Sophie tot de specialiteiten van de Griekse Olijf en huiscateraar Salsa Verde.
Kom op Tweede Pinksterdag naar Hoeve Biesland. Goed bereikbaar met de auto maar vooral met de fiets via de prachtige fietsroutes vanuit Delft maar ook vanuit Den Haag en Rotterdam (+/-15 kilometer). Het Food Feest-terrein is gratis toegankelijk.
Voor het ontbijt in de wei met live muziek kunnen kaartjes besteld worden via linda@hoevebiesland.nl en wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor een aantal workshops. Voor informatie over het festival en het volledige programma: facebook.com/degroenteboerin.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-30 Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten
- 2023-03-29 Haarlemmer Kweektuin viert het voorjaar met Bio Lente Markt
- 2023-03-29 Jan Weijsenfeld geeft BD-preparatencursus in Empe
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem