Fairtrade, proeven & genieten!

Biologische Lentemarkt De Groene Passage: 24 mei

Op zaterdag 24 mei organiseert De Groene Passage in Rotterdam de jaarlijkse Biologische Lentemarkt. Van 10:00 tot 17:00 uur is het plein voor De Groene Passage gevuld met biologische heerlijkheden, beautyproducten, woonaccessoires en heel veel fairtradeartikelen. Belangrijk op de Lentemarkt is 'Fairtrade'. Fairtrade staat voor eerlijke handel zodat de producenten in de ontwikkelingslanden kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een betere toekomst. Door in Nederland fairtrade producten te kopen kunnen boeren en producenten in ontwikkelingslanden op eigen kracht hun bestaan verbeteren. "Fairtrade vinden wij net zo belangrijk voor de bananenboer uit de Dominicaanse Republiek als voor de bruine bonenteler uit Zeeland. En nu we het toch over de bananenboer hebben... op de markt delen we mede namens Fairtrade Gemeente Rotterdam deze bananen gratis uit", zo licht Roosmarijn Saat toe.

Lekker, vers, eerlijk & biologisch

Verder zullen op de markt biologisch Frans brood van Vanmenno, zeewierproducten van Your Well, wijnen van By The Grape alsmede kaas en chutneys van Mariënwaerdt te vinden zijn. Maar ook kokosolie van Amanprana, zeepjes van Savon de Provence, vis van Meines en ijs van B&G. Verder zonneboilers van Zon&Zo, stoffen van Zeebra, de Monolith en cocobriketten. En niet te vergeten kiesjell en kombucha van Thylbert, honing van De Traay, lederwaren van Tahoua en heerlijke sapjes, drankjes, koffie, thee, soft fruit, spreads, deli's en ga zo maar door. "Teveel om op te noemen eigenlijk. Er zullen 57 kramen staan, gevuld met producten die je in De Groene Passage kunt kopen. Achter de kraam vind je de leverancier ervan die je er graag alles over vertelt. Kom dus gezellig even langs en ervaar het zelf."


Voedingsadvies, yoga en shiatsu

Maak kennis met de activiteiten van het Oost West Centrum op de Lentemarkt! Het Oost West Centrum biedt diverse vakopleidingen, workshops en cursussen aan, binnen De Groene Passage, gericht op een natuurlijke en gezonde lifestyle. Bijvoorbeeld met de voedingskieswijzer, een handzaam overzicht voor een gezonde voedselkeuze. Marja Verroen, docent van de opleiding Natuurvoedingskok en voedingsconsulent, informeert geïnteresseerden over hoe ze een gezond eetpatroon ontwikkelt. Dit alles onder het genot van een lekker soepje. Verder geeft Jan Bonjer een high-intensive kennismaking met een bijzondere vorm van yoga. En trakteert Ellen Waltmans in de voormiddag op Do-In. Ook dit is een vorm van yoga. Alle activiteiten zijn zeer toegankelijk en geschikt zonder voorkennis of aangepaste kleding. Degenen die meer willen weten over shiatsu kunnen tegen een gereduceerd tarief een shiatsu stoelmassage ondergaan.

Superleuke kinderactiviteit én brei jij ook even mee?

"Acht weken lang hebben we een giga paasei van 2 meter hoog en 500 kilo zwaar in Gimsel te logeren gehad. Een staaltje vakmanschap van chocolatier Arthur Tuytel. Ook op onze Lentemarkt kun je weer volop genieten van de heerlijke biologische en fairtrade chocolade van deze chocolatier. Want speciaal voor kinderen organiseert Arthur op de markt een doorlopende workshop chocolade-boterhammen versieren. Superleuk om te doen en heel erg lekker. Papa, mama, opa en oma kunnen intussen in de comfortabele fauteuils bij de kraam van LydiaLaine een hoesje breien om een glazen fles of potje. Creëer in een handomdraai een leuke vaas of een handig kweekpotje voor je biologische zaden. De dames van LydiaLaine hebben al een hoes gebreid om de lantaarnpaal op het plein... ter inspiratie", aldus Roosmarijn.

Doe mee aan de gratis loterij

Bezoekers van de Lentemarkt kunnen ook kans maken op een gratis Kitchenaid keukenmachine. Dit door bij de kraam van Provamel twee pakken graandranken naar keuze te kopen en zijn/haar naam in te vullen. Dan ontvangt de deelnemer een gratis lotnummer. Om 17:00 uur wordt een winnend lot getrokken. De naam van de winnaar zal meteen op facebook te vinden zijn en de keukenmachine kan worden opgehaald bij de infobalie van Gimsel, tegen inlevering van het winnende lot.

Dus... ben jij er ook bij?

"Onze Lentemarkt is een feestje van proeven, kennismaken en genieten. Kom langs en ervaar lekker, vers, eerlijk en biologisch. Even uitrusten tussendoor? Haal een drankje bij restaurant Spirit en neem plaats op het gezellige buitenterras, vrolijke live muziek van The Hot Jazz Aces maakt de sfeer compleet. We zien je graag op zaterdag 24 mei", besluit Roosmarijn.

Voor meer informatie: www.degroenepassage.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven